BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  POLİTİKA

3Y ne oldu Tayyip bey!

DSP lideri Zeki Sezer, 3Y vaadi ile iktidara gelen AK Parti hükümetine hatırlatma yaptı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin gençlik kollarının, Kızılcahamam Patalya Otel'de düzenlediği toplantıda hükümete çattı. AK Parti'nin iktidara 3Y parolasıyla geldiğini hatırlatan Sezer, "Emekliler perişan, memurlar sıkıntıda, AK Parti hükümeti (3Y) parolasıyla iktidara geldi. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etme vaadiyle geldiler. Bu dönemde yoksul sayısı TÜİK'in verilerine göre 20 milyonu geçti. En büyük yolsuzluklar bu dönemde yapıldı. Yasaklarla mücadele edeceklerdi, en yoğun sansür bu dönemde uygulandı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Sezer, "Bu hükümet döneminde çok büyük bir kadrolaşma yapıldığını, rejim ve sistemin tartışılmaya başlandığını'' savundu.

Sezer, laikliğin din karşıtlığı olmadığını, ''inançlara saygılı laiklik'' ilkesinin DSP için çok önemli olduğunu belirtti.''DSP iktidarında 1999'da bitirilen terör, maalesef bugünkü iktidarın aymazlığı nedeniyle tekrar hortladı'' diyen Sezer, bölgede yaşayan vatandaşların ekonomik, sosyal birçok sorunu olduğunu ifade ederek, hükümetin bunları çözmek yerine çözümü başka yerlerde aradığını iddia etti.