BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  POLİTİKA

Siyaset yapan TSK uygunsuz

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, irtica konusunda açıklama yapan komutanlara sert çıktı...

Abone ol

Yazıcıoğlu, Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, gittiği her yerde iktidara büyük tepki olduğunu ileri sürdü. Bir gazetecinin ''Kuvvet komutanlarının irtica konusundaki açıklamalarını'' nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Biz silahlı kuvvetlerin ülke güvenliğine kilitlenmesini ve siyasetler üstü bir konumda kalmasını istiyoruz. Siyasette zaaflar varsa, siyasi partiler var, muhalefet var... Silahlı kuvvetlerin siyasetin içindeymiş gibi gösterilmesi doğru değildir, demokratik değildir, uygun bulmuyoruz. Ezanın Türkçe okunması, Arapça okunması konusuna bir komutanın girmesi akıl alacak bir şey değildir. Bunun ülke güvenliğiyle bir ilgisi yoktur. Türkiye'de Milli Şeflik dönemine geri dönmek isteyenler var. Silahlı kuvvetler siyasetin içine çekilmemelidir. Çekilme gayretlerini de elinin tersiyle itmelidir."

OLMAYAN SUÇA CEZA

Yazıcıoğlu, irtica tartışmalarına ilişkin, ''İrticanın ne olduğunun iyi tarif edilmesi ve bu yönde örgütlenme varsa açıkça belirlenip cezalandırılması gerekir. Olmayan suça ceza olmaz, tarif edilmeyen suça ceza uygulanmaz'' dedi.