BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Aşka gelen kitaplar

Ona sevginizi ifade etmenin en güzel yolu sevgi dolu sözlerin yer aldığı bir kitaptır.

Abone ol

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan sevgililer günü ismini Valentine adınd a bir din adamından (St. Valentine) alır. Aziz Valentine’in öyküsü 3. yüzyıl Roma döneminde dayanır. O zamanlar tahtta olan İmparator 2. Claudius zalimliğiyle nam salmış bir savaş tutkunuydu. Bu nedenle her yetişkin erkeğin kesinlikle asker olmasını istiyor ve kimseye göz açtırmıyordu. Durumu öyle abartmıştı ki askerliğe engel olur düşüncesiyle evliliği, yani aşkı yasaklamıştı.

           

Kimse sevdiğiyle birlikte olamıyordu. Aşk ıstırabı çeken kadınlar sevdiklerinin ölüm haberlerini aldıkça acı çığlıklarıyla Roma kentini sarsıyordu.

 

İmparatorun zulümlerinin ve baskılarının arkası kesilmiyordu. Tüm Romalıların on iki tanrıya tapmalarını emretmişti. Emrine uymayanlar, özellikle de Hıristiyanlarla ilişkiye girenler ölümle cezalandırılacaktı.

 

Bir din adamı olan St Valentine bu emre uymayıp gezerek dinsel vaazlar veriyor ve İmparator’un hatalı olduğunu herkese anlatıyordu. Aynı zamanda aşık çiftleri de gizli gizli evlendiriyordu. Bunun sonucunda yakalandı ve 14 Şubat’ta idam edildi.

 

Bu hikâye St Valentine ile ilgili anlatılan pek çok efsaneden en yaygın olanıdır. Zamanla 14 Şubat sevgililerin birbirine aşk mesajları yolladığı bir gün haline gelmiştir. 1800’lü yıllarda Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasıyla bu özel gün günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur.

           

Artık neredeyse herkes her yıl 14 Şubat’ta sevgililerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler vererek bu özel günlerini kutluyor. Bu günü hatırlamanız bile önemliyken, uygun bir hediyeyle süslediğinizde, sevgilinizin kalbinde yerinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

 

Ona sevginizi ifade etmenin en güzel yolu da sevgi dolu sözlerin yer aldığı bir kitaptır bizce… dedik ve sizin için derledik.

 

Alexandra Stoddard

Konusu: Bir insanın hayatındaki en büyük tatmin, birini, diğer yarısıymış gibi sevmek ve bu değerli bağ sayesinde sonsuz mutluluğu bulmaktır. Aşk bizim yaşama gücümüzdür. Sevmeden ya da sevilmeden, tam olarak yaşıyor sayılmayız. Aşk, hem sağlığımızın, hem de mutluluğumuzun temel taşıdır. Bu büyük güç sayesinde iyileşir, desteklenir, yücelir ve teselli buluruz.

 

Pınar Kür

Konusu: Nedir aşk? Bir mucize mi, aklın kişiye bir oyunu mu?.. Nasıl bir afyondur ki insan, mantığın kalelerini bir anda yerle bir edip âşık olunanın ardından sersem ve serseri bir yaprak gibi savrulur? Bir kara büyü müdür?... Yoksa yalnızca bir ihtiyaç mı? İnce işlenmiş ayrıntılarla kurgulanan Bitmeyen Aşk, okuru duygu-mantık ekseninde olağanüstü bir gezintiye çıkarıyor.

 

Kadir Çaça

Konusu: Satır aralarından gelen seste; yüreğinizi yüreğine adadığınız sevgiliyi duyacaksınız. Sevgiliye; Sizin hikayenizi anlatan en güzel hediye, sevgiliye...

 

Lilay Koradan

Konusu: Sevgiler Günü yaklaşırken sevginizi nasıl belirteceksiniz? Bir şiir, bir mektup, belki kısa bir mesaj... Yeter mi?! Yeni başlayanlar için az gelmez mi? Aşk ile ilgili hikaye, mektup, şiir ve hatta fıkralar aşka yeni başlayanlara yol gösterecek...

 

Ali Bolat

Konusu: Kalbini avucuna almış olduğunu fark edeceksin, elini ona doğru uzattığını… Karşındakine değersiz birşeymişçesine elindekini alması için masum bir kedicik gibi baktığını fark edeceksin. Kırılgan olacaksın onun yanında, bir o kadar da güçlü. Tek olmayacaksın artık; herşeyi iki kişilik düşüneceksin. Sorumluluk alacaksın seve seve.

 

Nicholas Sparks

Konusu: İlk romanından bugüne heyecan ve ateşinden hiçbir şey kaybetmeyen bir romans yazarı tarafından yaratılan müthiş bir aşk masalının ilk perdesi: "Aşkta risk almak kalbin sesine kulak vermek üzerine nefis bir roman... Aşka İnanınca ile sevginin mucizesine bir kez daha inanacaksınız."

 

Angela Becerra

Konusu: Fiamma dei Fiori ve Martín Amador arasındaki aşk bir denizin dalgalarını andırır: Sürükler, döver, okşar, yalar, gelir ve gider. Martín ve Fiamma'nın bu salınımı okuru en çelişkili ve bir o kadar da erotik duyguların fırtınalarına götürür. İnkâr Edilen Aşklardan hem aşkın hem de aşksızlığın kitabıdır.

 

Elena Ferrante

Konusu: Belalı Aşk yetişkin bir kadının, çocukluğunun karanlık dehlizlerinde yaptığı gezintiyi, çarpıtılmış gerçekleri keşfetmesini çarpıcı ve yer yer irkiltici bir dille aktarırken, hayranlığın öfkeye, aşkın kıskançlığa ve şiddete dönüştüğü bir kesit sunuyor okurlara.

 

Melike Birgölge

Konusu: Melike, sözleriyle gülümsetmek, hüzünlendirmek, düşündürmek, 'Ah' çektirmek, umut vermek, hissettirmek istiyor ve bunu başarıyor. Yenildiğini düşünenlere, alttan alta 'Olsun bir daha yenil, güzel yenil ama bir seferinde mutlaka kazanacaksın' diyor.

 

Şule Erden

Konusu: Tuhaf rastlantılar... Geleceği bilen falcılar... İhtiyaç duyduğumuz anda arayan dostlar... Sevgiliyle aramızdaki telepati... Hisler, içgörüler... Tanrı’ya sorduğumuz sorunun cevabını bir filmde, şarkıda ya da bir kitapta buluşumuz... Tanımadığımız insanların hayatımıza yön veren cümleleri..

 

Beverly Meltem Hilbert

Konusu: 'Eh işte başardım sayılır'' diye mırıldanır Sibel, psikiyatrın zilini çalarken. Yaşamı bir sürüklenişten ibarettir kırk yaşlarındaki bu alımlı kadının. Bir an durup geçmişine bakmış ve orada çocuklarını, iki eski eşini, akrabalarını, kısacası herkesi görmüştür, ama kendisi yoktur. Var olamadığı bir yaşam sürdürmüştür, isteklerini ve hayallerini, koskoca bir ertelenmişlikler yığını halinde, peşi sıra sürükleyip durmaktadır.

 

Martin Walser

Konusu: Aşkın insana tattırdığı anlık mutluluklara değiniyor Aşk Zamanı. Altmışını deviren bir felsefeci ile bir doktora öğrencisinin felsefe üzerinden ilerleyen ve erotizmle beslenen aşkını öykülüyor.

 

Stephen King

Konusu: Stephen King parlak şeytani öykü anlatma ve dili kullanmaktaki meleklere özgü yeteneği ile bizlere kanlı olaylarla bezenmiş sıradan bir evlilik öyküsünü destansı bir dille anlatıyor. Scott ve Lisey Landon’ın uzun ve tutkulu birliktelikleri neredeyse bir ömür süren evlilikleri onun kaleminden acısıyla tatlısıyla, karanlık kahramanları, canavarları, trajedileri, üzüntüleri ve zaferleriyle kendi coğrafyası ve dili olan fan-tastik bir krallığa dönüşüyor.