BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  SAĞLIK

Aşırı terlemek zayıflamaya neden olur mu?

Doğal klima tekniği olan terlemenin aşırısı ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Peki kulaktan dolma bir bilgi olan 'terlemek zayıflatır' sözü gerçekten doğru mudur? İşte cevabı...

Abone ol

İnsanlar zayıflamak için birçok yöntem uygular. Zayıflamak amacıyla yapılan ağır yüklü egzersiz hareketlerinden sonra aşırı terleyen insanlar, zayıflayacağına inanır. Peki bu inanç gerçekten doğru mudur? 

Terlemek insanlar için gayet olağan bir durumdur. Ancak, aşırı terlemenin zararı vardır. Fazla miktarda terleme ya da hiç terlememe durumu çeşitli problemlere işaret ediyor olabilir.

Egzersiz esnasında terleme durumu birkaç etkene bağlıdır. Kadınlar erkeklere göre daha az terleyebiliyorken, gençler yaşlılardan daha çok terleyebiliyor. Ayrıca kilosu fazla olan kişilerde zayıflara göre daha fazla terleyebiliyor.

Yapılan çalışmalar, bu durumun nedenini fitness düzeyinin arttıkça vücudun ısısını düzenleyen sistemin daha iyi çalışmasına bağlıyor. Antreman esnasında çok terliyorsanız kilo verdiğiniz anlamına gelmiyor.

Vücutta kaybedilen su her zaman çok iyi bir şekilde kalori yakıldığı anlamına gelmez. Tıpkı bunun gibi az ter döktüğünüz antremanda yaktığınız kalori değerini yansıtmıyor olabilir. Misal, spor yaptığınız mekanda havalandırma çalışıyorsa teriniz hemen kurumuş olabilir.