BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 son durum ne 2 bin TL olacak mı?

Asgari ücret 2018 ne kadar olacak asgari ücret 2018 zamlı maaşlar. Asgari ücretin belli olmasına sayılı günler kaldı. Ocak ayı ile birlikte beklenen asgari ücret de açıklanacak. Asgari ücret 2018 güncel bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Sadece asgari ücretle çalışanları değil birçok kişiyi ilgilendiren asgari ücret önümüzdeki ay belli olacak. Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret ile ilgili DİSK 2 bin 300 TL olmasını önermişti. Peki asgari ücret ne kadar olacak 2 bin TL olacak mı?

Ocak ayı ile birlikte değişecek ücretler 80 milyon vatandaşı etkileyecek. Ev hanımları, işsizler, memurlar, emekliler, işçiler, esnaf herkesin gelirinde artış olacak, ödeme miktarları değişecek. Türkiye'de Ocak ayı her çalışan için zam ayı olarak biliniyor. Belirlenen asgari ücret ise herkesin hayatını etkiliyor. Bu yıl da Ocak ayı ile birlikte hem kamuda hem emeklilere zamlar yapılacak. Yeni asgari ücretle birlikte ödemeler ve gelirler de artacak.

ASGARİ ÜCRET 2018 NE KADAR OLACAK? Yaklaşık 20 milyon çalışanın yarısı asgari ücretli olarak görünüyor. Ocak ayı ile birlikte asgari ücret de değişecek. Bu yıl uygulanan 1.404,6 TL'lik asgari ücretin en az yüzde 10 artması bekleniyor. Bu durumda net asgari ücret 1.550 TL'ye yaklaşmış olacak.

TÜRK İŞ ASGARİ ÜCRET Türk-İş Konfederasyonu henüz bir asgari ücrete ilişkin somut bir talepte bulunmadı. Türk-İş yetkilileri yeni asgari ücrete ilişkin taleplerini TÜİK'in 2018 yılı için asgari geçim standardını belirlemesinin ardından açıklayacaklarını söylediler. Bilindiği gibi TÜİK her yıl asgari ücret komisyonuna bir kişinin asgari geçim standardına ilişkin verileri sunuyor. Geçen yıl TÜİK bir kişinin asgari geçim standardını 1668.9 TL olarak açıklamıştı. Türk-İş TÜİK'in açıklamasının ardından enflasyon, zamlar, vergiler, doların yükselişi gibi veriler dikkate alınarak asgari ücretin belirlenmesini istiyor.