BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  DÜNYA

Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bastı! Gazze'de ölüler var

ABD'nin Kudüs kararı sonrası yaşanan gerginlik devam ediyor. İsrail Filistinlilere karşı saldırılarını devam ettiriyor. İsrail polisi eşliğindeki 49 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail ordusu ise Gazze'yi vurdu, ölüler var.

Abone ol

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs tarafından yapılan yazılı açıklamada, "49 fanatik Yahudi, Harem-i Şerif’in kapılarında ve avlularında yoğun olarak bulunan İsrail polisi eşliğinde Aksa'ya baskın düzenledi." ifadelerine yer verildi. 

Görgü şahitlerine göre, Mescid-i Aksa'nın avlularında dolaşan bazı fanatik Yahudilerin Silsile kapısından çıkışı sırasında Talmudik ayinler düzenlediği belirtildi. 

FANATİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA'YI BASTI: Yahudi takvimine göre Hanuka bayramının kutlandığı bugünlerde fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının artması bekleniyor. 

İSRAİL ORDUSU GAZZE'Yİ VURDU ÖLÜLER VAR:  İsrail ordusu ABD'nin Kudüs kararını açıklamasının ardından Gazze'ye yine saldırdı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

MÜSLÜMANLARA BÜYÜK ZULÜM: İsrail yönetimi 2003'ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa'nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif'in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor. 

MÜSLÜMANLARIN İLK KIBLESİ: Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor. 

Kudüs direnişinin sembolü Cuneydi için İsrail'den flaş karar!

Nihal Bengisu Karaca'dan Kudüs uyarısı! Önlem alınmazsa...