BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Artvin Cerrattepe altın madeni Davutoğlu'ndan açıklama

ARTVİN Cerrattepe'deki altın madeniyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi.

Abone ol

KONYA'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe'deki maden çalışmalarına değindi.

Bugün Artvin'den gelen bir heyetle konuya ilişkin görüşme yaptığını hatırlatan Davutoğlu, maden çalışmalarının mahkeme kararına kadar durdurulduğunu söyledi.

Cerattepe ile ilgili gelişmeleri ilk günden bu yana takip ettiklerini söyleyen Davutoğlu, "Artvin'in tepeleri ve dağlarının korunması bizim asli görevimizdir" dedi.

Başbakan, bölgenin yeraltı zenginliklerinin çıkarılmasının da ekonomi için önemli olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Bu ülkenin havasını suyunu taşını toprağını hep bereber koruyacağız. Aynı şekilde ülkenin doğal kaynaklarının ekonomiye katkı sağlaması için çalışacağız. Bunlar birbiriyle çelişen konular değil.

Artvin'de ilk çalışmaları 2009 yılında başlayan proje, hassas olduğumuz bir projedir. Madenin çevreye zarar verilmemesi için kapalı galeri olarak yapılmasına karar verilmişti. Çıkarılacak maden doğaya zarar vermemesi için olduğu yerde değil taşınarak işlenecek. Taşıma da ağaç kesmek yerine teleferikle yapılacak.

Artvin'in doğal dokusunu korumak üzerine iyi niyetli tüm önerilere açığız. Konuları şeffaf bir şekilde ele aldık. Öncelikle Cerattepe'deki maden işletmesi mahkeme kararına kadar durdurulacak. İzinsiz gösterilerle ilgili istismarların da önüne geçilecek. Maden işletmesi ksinlikle kapalı galeri olacak. Maden yerinde değil Murgul'a taşınarak işlenecek. Teleferikle taşınması için kesilecek ağaçlar minimum düzeyde olacak.

Buradan hareketle illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse Artvin'de de Türkiye'nin her yerinde de kamu düzeni sağlanacaktır. Herkesin hukuki sürece saygı göstermesini bekliyoruz. Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum, bunu istismar eden çevrelere prim vermeyiniz."