BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Artvin Cerattepe için flaş karar! Böyle duyurdular

ARTVİN Cerattepe'de son durum ne, neler oluyor sorusunun yanıtı geldi. Merakla beklenen açıklamayı Artvin Belediyesi duyurdu. Yapılan yeni açıklamaya göre Cerattepe'de maden faaliyetleri durduruldu.

Abone ol

CERATTEPE'den günler sonra haber geldi. Cerattepe ile ilgili önemli bir bilgi paylaşıldı.

Artvin Cerattepe'de çıkarılması planlanan madenle ilgili tartışmalar gündemin önemli tartışma konusu olurken, bugün Ankara'da yapılan bir görüşmeden önemli bir bilgi geldi.

Başbakan Davutoğlu ile görüşen heyette yer alan Artvin Belediyesi üzerinden paylaşılan bilgiye göre, Cerattepe'de madencilik faaliyeti durduruldu. Açıklamada şöyle denildi:”Yeşil Artvin Derneği Üyelerinin Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar maden şirketinin faaliyetlerinin durdurulması yönünde karar alındığı belirtildi.”



Bir süreden beri, eylemlere konu olan Artvin Cerattepe'deki, Cengiz İnşaat'a ait Eti Bakır'ın maden çalışması ile ilgili bugün Ankara'da önemli bir görüşme vardı.

Başbakan Davutoğlu'nun kabul ettiği heyette, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Genel Sekreter Bedrettin Kalın, AK Partili Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti ve CHP Milletvekilleri, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, Artvin Ticaret Odası Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden hocalar yer aldı.

 Bir süreden beri, eylemlere konu olan Cerattepe'deki maden çalışması ile ilgili bugün önemli bir görüşme vardı. Başbakan Davutoğlu'nun kabul ettiği heyette, Heyette Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Genel Sekreter Bedrettin Kalın, AK Partili Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti ve CHP Milletvekilleri, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, Artvin Ticaret Odası Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden hocalar yer aldı.

 HUKUKİ SÜREÇ BEKLENECEK

Görüşmeye ilişkin önemli bir bilgi ise kısa süre önce Artvin Belediyesi'ne ait Facebook hesabı üzerinde paylaşıldı. Mesajda şu bilgilere yer verildi:

"Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Maden Şirketinin Artvin Cerattepe'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu.

 
Artvin Heyetiyle yaklaşık 2 saat süren toplantıda Artvin’le ilgili bilgiler Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğluna aktarıldı ve şuanda Çankaya Köşkünde Sayın Bakanlarla toplantı devam ediyor."