BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

Artvin Cerrattepe altın madeni son durum bugün neler oluyor?

ARTVİN Cerattepe altın madeni direnişinde bugün 7. gün. ARTVİN Cerrattepe'den bugün gelen en son haberleri sizler için derledik. Artvin Cerrattepe'de dün yaşanan sert müdahalenin ardından bugün hukuki süreç başlıyor.

Abone ol

ARTVİN Cerattepe altın madeni nedeniyle bölgede direniş bugün de sürüyor.

7 gündür devam eden olaylarda dün 2 bin kişilik gruba güvenlik güçleri sert bir şekilde müdahale bulunmuştu.

Dünkü müdahale nedeniyle Yeşil Artvin Derneği, bugün hukuki süreç başlatma kararı aldı. Yeşil Artvin Derneği, bugün öğlen saatlerinde dün yaşanan müdahale nedeniyle Artvin Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.Artvin Cerrattepe son durum

Öte yandan Artvin Cerrattepe direnişinde ilginç detaylar da dikkat çekiyor. 7 gündür güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesiyle karşı karşıya kalan Artvinliler'e Mersin'den çuval çuval limon geldi. Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan protestoculara kullanmaları için limon gönderdi. 

2 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Yeşil Artvin Derneği'nin dün organize ettiği yürüyüş için Dibak Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, sloganlar atarak maden sahası güzergahında yürüyüşe geçmişti. 

Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşün ardından çevik kuvvet ekiplerinin Artvin Devlet Hastanesi önünde yolu barikatla kapattığını fark eden gruptakiler, burada bir saat kadar bekledi.

Yaklaşık 2 saat Cerattepe'ye çıkmak için bekleyen gruba dün saat 13.30 sıralarında polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak grubun önündeki kadınlar polis barikatını aşmak için yürümeye başlayınca, polis ekipleri önce kalkanlarla grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada çok sayıda kadın yere düştü ve ezilme tehlikesi atlattı.

artvin cerrattepe altın madeni direnişi

POLİSE TAŞ ATTILAR

Bunun üzerine grubun arkasındaki erkekler de polise taş atarak karşılık vermeye başladı. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermilerle gruba müdahale etti. Ayrıca TOMA'dan da grubun üzerine tazyikli su ve gaz sıkıldı.

cerrattepe

Gazdan ve plastik mermilerden etkilenen çok sayıda kadın 100 metre mesafedeki Artvin Devlet Hastanesi acil servisine taşındı. Ayrıca ambulanslarda da bazı göstericilere müdahale edildi. Gazdan kaçmaya çalışan bir çok kişi çevre binalara sığınmak zorunda kalmıştı.