BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

Artvin krizine Davutoğlu el koydu!

ARTVİN Cerrattepe altın madeni son durum haberlerini sizler için derledik. Artvin'deki altın madenine karşı eylem yapanlar Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Abone ol

ARTVİN Cerrattepe'deki altın madenine karşı eylem yapan Yeşil Artvin Derneği, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. 

Son günlerde Türkiye’nin gündeminde yer alan Artvin halkının Cerattepe mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı. Davutoğlu, Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla’nın öncülüğünde yarın (24 Şubat Çarşamba) saat 11.00’de Yeşil Artvin Derneği üyeleri ile toplantı yapacak.

Cerattepe’de çıkarılmak istenen madene karşı mücadele eden Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve dernek üyeleri beraberindeki heyetle birlikte Başbakan Davutoğlu ile görüşerek sorunun çözümü konusunda yardım isteyecek.

VEYSEL EROĞLU'NDAN ARTVİN CERRATTEPE AÇIKLAMASI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerrattepe'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Eroğlu, "Firma ağaç kesmeden, çevreyi korumak adına ideolojik olarak orada eylem yapan eylemciler, yolu kapatmak için ağaçları kesmişler. Süreç önce açık işletmeydi, sonra yol açılacaktı. Bunların hiçbirini kabul etmedik. Çünkü burası hassas..." dedi.

ALTIN NASIL ÇIKARILACAK?

Eroğlu, Cerrattepe'deki altının nasıl çıkarılacağına ilişkin ise şunları söyledi:

"Galeri dediğimiz, dağın içine tünel açarak oradan malzeme çıkarıp teleferikle taşıyacak. İlk defa oluyor böyle… Korumacı bir madencilik yapılacak. Bizim açımızdan şu ana kadar yapılan işlem tamamen hukuki; ÇED almış, her şeyi tamamlanmış, parasını yatırmış, masraf yapmış, sondaj açmış, şu ana kadar her şeyi yapmış."