BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  EKONOMİ

Ömer Koç'tan Koç çalışanlarına özel mesaj!

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve ağabeyi Mustafa Koç'un vefatının ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na geçen Ömer Koç , çalışanlarına ilk mesajını gönderdi.

Abone ol

Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Mustafa Koç'un koltuğuna Rahmi Koç'un iki numaralı oğlu Ömer Koç geçmişti. Ali Y. Koç ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Ömer Koç çalışanlarına ilk mailini gönderdi. Duygu dolu mailde Ömer Koç, Holding'in hedeflerinden de bahsetti.

İşte Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Ömer Koç'un çalışanlarına gönderdiği mesaj:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç'un aramızdan ani ayrılışının acısını hep birlikte yaşıyoruz. Kaybımızın yüreklerimizdeki acısı halen taze ve derindir. Mustafa V. Koç, vizyonu, hayırseverliği, liderliği ve en önemlisi insani değerleri ile silinmeyecek izler bıraktı. Kendisine Allah’tan rahmet, hepimize tekrar başsağlığı diliyorum.

Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmem vesilesi ile şahsıma duyulan güven için Yönetim Kurulu’muza biz kez daha teşekkür ediyorum. Bu büyük sorumluluk ve zorlu görev esnasında, sizlerin varlığı ve destekleri ile başarılı olacağımıza ve bayrağı hep birlikte daha yukarı taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.

Koç Topluluğu’nu büyük bir ileri görüşlülükle Vehbi Koç kurdu. Vehbi Bey hayatı boyunca, Topluluğumuzun yanında, ülkesi ve devletinin menfaatlerini her daim ön planda tuttu.

Sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devralan Sayın Rahmi M. Koç’un güçlü liderliği ile Topluluğumuz büyüdü, ortaklıklar ile dışa açılmaya başladı. Rahmi Bey sayesinde, profesyonel yönetim anlayışımız da güçlendi.

Mustafa V. Koç döneminde ise, farklı sektörlerde Türkiye’nin en büyük satın almaları ile Topluluğumuzu büyüttük. Faaliyet gösterdiğimiz her alanda, yurt içindeki liderliğimizi pekiştirdik. Mustafa Bey aynı zamanda, toplumsal ve sosyal konularda da hepimize örnek oldu, ülke çapında büyük, hepimizi gururlandıran projeleri hayata geçirdi.

En son olarak, ileriye dönük hayalinin uluslararası arenada çok daha önemli başarılara ulaşmak olduğunu bizlerle paylaştı.

Bundan sonra Mustafa Bey’in bizlere emanet ettiği bu mirası, Topluluğumuzu, O’nun bıraktığı yerden, hep birlikte, büyük ve güçlü bir aile olarak devralıp daha ileri götüreceğiz. Yeni hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere uzun bir yola çıkıyoruz. Bu yolda en büyük dayanağım, Topluluğumuza gönülden bağlı olan siz değerli arkadaşlarımın desteği olacaktır.

Önümüzdeki dönemde bilhassa, yurt dışı açılım fırsatlarını titizlikle inceleyeceğiz, küresel arenada yeni başarılar için çalışacağız. Yurt içindeki liderliğimizi perçinleyerek faaliyet gösterdiğimiz alanlarda pazar payımızı artırmayı hedefleyeceğiz. İnovasyon ve yeni teknolojiler konusunda cesaretli adımlar atacağız.

İnsan kaynağımıza verdiğimiz önem ise her zamanki gibi en büyük farkımız olacak. Tüm bunları yaparken ülkemizin ekonomik olarak kalkınmasına sağlayacağımız katkının yanında, sosyal ve kültürel gelişimine olan desteğimiz de artarak devam edecek.

Topluluğumuz, 90 yıllık geçmişiyle, çalışanlarıyla, bayileriyle, tedarikçileriyle ve tüm paydaşlarıyla çok özel ve çok büyük bir aile. Ben de bu ailenin bir ferdi olarak, vizyonumuzu ve hayallerimizi gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf edeceğim.

Bu vesileyle, Topluluğumuzun bu noktaya gelmesinde emeği geçen sizlere ve ailelerinize teşekkür ediyor, şu anda aramızda olmayanları saygı, rahmet, şükranla anıyor ve sizlere başarılar diliyorum.
 
Sevgi ve Saygılarımla,

Ömer M. Koç 

Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı"

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER KOÇ KİMDİR?

Ömer Koç 1962 doğumlu. Tam ismi Ömer Mehmet Koç.

Türk medyasından ve kamuoyundan uzak durmayı seçen Ömer Koç, Londra'da yaşıyor. Özel uçak ve helikopter dışında araç kullanmaktan hoşlanmayan Ömer Koç, medyaya özel hayatıyla da yansımıyor.

Ömer Koç'u diğer kardeşlerindenn ayıran yönü sanata olan merakı. Osmanlı dönemine düşkün olan Ömer Koç, bu uğurda yıllarca Osmanlıca dersi almış ve ana dili gibi hakim olmuş.

Yılın büyük kısmını Londra'daki evinde geçiren Ömer Koç, sanata düşkünlüğü ve müthiş Osmanlı koleksiyonu ile biliniyor. Dünyanın en önemli koleksiyonerleri arasında gösterilen Ömer Koç'un bu tutkusu çocukluğuna dayanıyor. Koç'un en önemli koleksiyonu ise Osmanlı dönemi üzerine. Fotoğraflar, tablolar, imzalar ve haritalar da toplayan Ömer Koç, bu eserlerini koyacak yer bulamayınca Salacak'ta ofis olarak kullandığı yalısını sadece kişisel orijinal kitap koleksiyonuna ayırmıştı.

Dünyanın en büyük İznik tabak ve obje koleksiyonuna da sahip olan Ömer Koç, bu konuda çok bilgi sahibi.

ömer koç evi

2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer Koç, Robert Kolej'deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi'nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985’te tamamladı. 1989'da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden MBA derecesi aldı. İş yaşamına 1985 yılında İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de satış elemanı olarak başladı. Ardından 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de satış elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal AŞ'de müdürlük, Koç Holding'de finansman koordinatörlüğü, enerji grubu başkan yardımcılığı ve enerji grubu başkanlığı görevlerinde bulundu.

2004 Nisan ayında Koç Holding yönetim kurulu üyesi, Mayıs 2008’de ise Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevine atandı. Ömer Koç aynı zamanda birçok Koç Topluluğu şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yapıyor. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Tüpraş'ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer Koç, "Fuel Oil Dönüşüm Tesisi" projesine liderlik etti.

Bir ülkenin gelişimi için sadece ekonomiye dayalı atılımların yeterli olmadığını her fırsatta vurgulayan Ömer Koç, "Kültür-Sanat ve eğitime yönelik işler yan alanlar olmaktan çıkarılarak toplumsal hayatımızı tamamlayıcı unsurlar haline getirilmelidir" hedefiyle ülkenin sosyal kalkınmasını destekleyecek birçok çalışmaya katkı sağlarken, pek çok projeyi hayata geçirdi.

Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer Koç, 2015 yılı itibarıyla Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı üstlendi. 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor.