BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Artık evlere ateş düşmesin

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Lice olaylarına ilişkin, "Milletimiz sabırlı olsun” dedi. <br/>Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığın...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Lice olaylarına ilişkin, "Milletimiz sabırlı olsun” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin belediye binası önünde karşıladı. Belediye çalışanları ile tek tek tokaşan Bakan Yılmaz, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamına gelerek açıklamalarda bulundu.
Bakan Yılmaz, bir gazetecinin Lice’de yaşanan olayların sorulması üzerine yaptığı değerlendirmede, “Barış süreci veya ülkenin doğusunda da batısında da hiçbir kimsenin ölmemesi, anaların ne güney de ne kuzeyde ocağına ateş düşmemesi talebi, milletin talebiydi. Bu milletin talebini aldık biz, icraata döktük” ifadelerinde bulundu.
Geçmişte yaşanan olayların daha çok acı verdiğini hatırlatan Yılmaz, “Biz barış ortamından bu ortama gelmedik. Bu ortamdan şikayet edenlerin, bu ortamdan önceki her eve ateş düşen hali düşünsünler. Ülkede birçokları bu ortamı düşük yoğunluklu savaş diye nitelendiriyoruz. Dolayısıyla aziz milletim bugünkü duruma bakacak. Bir de geçmişteki duruma bakacak” diye konuştu.

“MİLLETİ RAHATSIZ EDEN GÖRÜNTÜLER VAR”
Milleti rahatsız eden görüntülerin olduğunu belirten Yılmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Geçmişte düşük yoğunluklu savaş var şimdi de milleti rahatsız eden görüntüler var. Hangisi milleti daha çok rahatsız eder? Hangisi millete daha çok acı verir? Hangisi milletin yüreğini kanatır? Hangisi milletin enerjisini boş yere harcar? Dolayısıyla bunlara dikkat etmek gerekir ki eskisi, en çok şehit cenazelerine katılmış bir kardeşiniz, Milli Savunma Bakanı olaraktan her gittiğim yerde şunu duydum, ‘bu ateş benim evime düştü, başkasının evine düşmesin, bu acı son olsun’ diye bundan başka milletin bir talebi olabilir mi? Ben yandım başkası da yansın diyebilir mi? Ben yandım o adamlar iki sefer yansın denilebilir mi? İnsanlıkla bağdaşır bir yanı var mıdır? Dolayısıyla biz diyoruz ki evlere artık ateşler düşmesin. Bu gördüğünüz görüntüler bizi de rahatsız ediyor ancak milletimiz sabırlı olsun.”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Bakan Yılmaz’ın ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi ve Bakan Yılmaz’a ziyaretin anısına bir hediye verdi.
(İHA)