BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Artık Canı Çekmiyor

Erkekler sevişmekten neden vazgeçer ve siz bunu önlemek için ne yapabilirsiniz?

Abone ol

Bob Berkowitz seks ve ilişkiler konusunda yirmi yılı aşkın süredir, erkeklere ve kadınlara mizah ve empatiyle işlenmiş gerçekçi tavsiyeler ve bilgiler sunuyor. "Artık Canı Çekmiyor" adlı kitabında, o ve gazeteci eşi Susan Yager-Berkowitz, bugüne dek sık konuşulmamış bir konunun altını çiziyorlar: Sekssiz ya da az seksli uzun süreli ilişkiler. Kırk milyonun üzerinde evli Amerikalı seksten uzaklaşmış, üstelik de nedeni çoğumuzun sandığı üzere kadınların baş ağrısı değil.

Bu çiftlerde erkek ilgisini kaybediyor ve eşini tatminsiz ve çaresiz bir halde bırakarak bu konuda konuşmaktan kaçınıyor. Erkeklerin "her zaman" sekse hazır olması "beklendiği" halde acaba neler oluyor?

İşte yazarlarımız bu soruya yanıt bulmak için, yeni evlilerden tutun da emekli olmuş insanlara kadar sekssiz evlilik yaşayan binlerce kişiyi kapsayan bir araştırma yaptı. Libido kaybını kuşatan fiziksel, duygusal ve psikolojik faktörleri ve nedenleri ortaya çıkarıp kadın ve erkekler için bilmeleri gereken bilgileri derledi.

Kadınların çoğu, medyanın da sürekli desteklediği üzere, erkekler her an sevişmek ister inancıyla yetişiyor. Bu yüzden kadın kendini cinsellik içermeyen bir evliliğin içinde bulunca yalnızca acı çekmekle kalmayıp şaşkına dönüyor. Böyle olmasını mantığı almıyor. Bir zamanlar sizinle yalnız kalmaya can atan, her fırsatta sevişmek isteyen o adam artık siz isteseniz de isteksiz ve bıkkın görünüyor. Seks doğal, zevkli, sevgi dolu, basit bir şey değil miydi? Böyle bir şey nasıl olurdu?

Tutkuyu söndüren nedir?
Neden erkekler eşleriyle sevişmekten vazgeçiyor? Nedeni genellikle basit değildir ve fizyolojik, psikolojik ya da kültürel temellere dayanabiliyor; son çalışmalar genetik unsuru da buna dahil ediyor.

Seksten uzak bir evlilik yaşıyorsanız yalnız değilsiniz.
Uzmanlar sekssiz evliliği yılda on veya daha az sevişmek olarak tanımlıyor. Bunun sorun olup olmaması tabiki çifte bağlıdır. Her ikiside durumlarından memnunsa, yılda on kez ya da daha az sevişmek beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılıyorsa sorun yok demektir. Ama ne yazık ki genellikle böyle olmuyor. Cinsel memnuniyet ve yakınlığın olmadığı durumlar kişileri depresyona, şüpheye, öfkeye, kızgınlığa ve bazen de sadakatsizlik ve boşanmaya götürüyor.

ERKEKLER NEDEN SEKSTEN VAZGEÇİYOR?

NEDEN  YÜZDE (%) 
Cinsel yönden yeterince heyecan vermiyor.

 68

Seksten hoşlandığını sanmıyorum.

 61

Ona kızgınım.

 48

 Başkalarıyla sevişmekten zevk alıyorum
ama onunla değil.

 44

Sıkıldım.

 41

Depresyonda.

 40

Çok kilo aldı.

 38

Ben depresyondayım.

 34

Fiziksel yönden artık onu çekici bulmuyorum.

 32

Ereksiyon bozukluğu yaşıyorum.

 30

İlgimi kaybettim ve nedenini bilmiyorum.

 28

 İnternette porno izleyip
mastürbasyon yapmayı tercih ediyorum.

 25

Kullandığım ilaçlar libidomu düşürdü.

 21

Erken boşalma sorunum var.

 16

Çok yorgunum.

 14

Zamanım yok.

 6

Seksle aram yok.

 3

Eşcinselim.

 1