BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  SPOR

Artık çakmak bile hapislik

Tribünlerde olay çıkarmak artık cesaret isteyecek. Yeni yasada öyle cezalar var ki herkes hizaya gelecek...

Abone ol

Sporda şiddetin önlenmesine dair kanun yeniden düzenleniyor.. Yeni yasayla sahaya bir çakı atmanın cezası ise 3 ay hapis olabilecek.

Stada silah, kesici veya delici alet, sis ve ses bombası sokan kişiler 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu kişiler 6 ay ile 1 yıl arasında bir süre maçlara giremeyecek.

Yasaklı olan bu kişiler, maç olduğu gün ve saatte karakolda hazır bulunmak zorunda. Aynı yaptırımlar yöneticiler için de geçerli olacak.

Cezası olduğu halde stada girer taraftar ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alacak. Cezalıyı stada sokana da aynı ceza verilecek.

VALİLER DE SORUMLU

Yasayla yüklenen görevleri yerine getirmeyen idareciler hakkında da 'görevi kötüye kullanmak' yahut 'görevi ihmal' suçundan doğrudan soruşturma açılabilecek.

Yani herhangi bir ilin valisi, o ilde olan olaylar nedeniyle o yasanın vermiş olduğu yetkileri kullanmaz, yaptırımları yerine getirmezse, doğrudan ceza kanunu ihlal etmiş olacak ve hakkında soruşturma açılacak.

ÖYLE CEZALAR VAR Kİ...

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan yeni yasayla ilgili "Öyle cezalar var ki, kulüplerin yöneticileri artık müsamaha gösteremez" dedi.