BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.405,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Artık aileniz internetten korunacak

Hiçbir bedel ödemeden internetinizin güvenliği sağlanıp, aileler de güvence altına alınacak. Nasıl mı?

Abone ol

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, internet güvenliği üzerine önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Biz devlet olarak ailelerin hiçbir bedel ödemeden korunmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda UNICEF ve Microsoft'la yaptığımız işbirliğinin sonuçları neticesinde bir hayli yol aldık'' dedi.

Afyonkarahisar'da bakanlığına bağlı kurumları ziyaret eden Devlet Bakanı
Çubukçu, daha sonra Vali Haluk İmga ile makamında görüştü.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çubukçu, internet üzerinden
çocukların istismarına yönelik tehditlerin önlenmesine yönelik sürdürdükleri
çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu konuda ''İnternet güvenliği, ailenizin güvenliği'' adıyla bir kampanya
başlattıklarını hatırlatan Çubukçu, Aile Araştırma Kurumu ve Microsoft şirketi ile bir anlaşma imzalandığını kaydetti. Bakan Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti:

''Microsoft bize ücretsiz olarak bir filtreleme sistemi verdi. Bu sistemin
üzerinde yaklaşık 4 ay çalışıldı, Türkiye'ye uyarlandı. Bizim internet sitemizden bütün aileler ücretsiz olarak bu sistemi indirerek, kullanabilirler. Aynı zamanda bu programla ilgili bilgileri bilgisayar satışlarında da kitapçık halinde sunuyoruz.

Hem çocukları korumuş, hem de aileleri bilgilendirmiş oluyoruz. Programla ilgili aynı çalışmayı Radyo Televizyon Üst Kurulu'yla (RTÜK) yapıyoruz.
Biz devlet olarak ailelerin hiçbir bedel ödemeden korunmasını sağlamak istiyoruz.

Bu konuda Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Microsoft'la yaptığımız işbirliğinin sonuçları neticesinde bir hayli yol aldık.''
Daha sonra Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret eden Bakan Nimet Çubukçu, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'dan şehrin sorunları hakkında bilgiler aldı. O-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu, Mehmet Akif Kız Yetiştirme Yurdu ve Afyonkarahisar Huzurevini de ziyaret eden Çubukçu, bakanlığına bağlı kurumların her türlü sorunları ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Çocuk yuvasını birlikte gezdiği 5 yaşındaki Büşra Meydan'ın aynı yaş
gurubunda tek kız çocuğu olduğunu öğrenen Çubukçu, ''Ben de kabinenin tek kadın bakanıyım, tek olmanın sıkıntılarını iyi bilirim'' dedi.

Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdunda da incelemelerde bulunan Çubukçu, burada kalan Kadir Çiçek'in bir televizyon dizisindeki ''Gaffur'' tiplemesini canlandırmasına, alkışlarıyla karşılık verdi. Çubukçu, Afyonkarahisar Huzuevini ziyaretinde de yaşlılarla tek tek ilgilendi. Bu arada Çubukçu, kendisine iletilen yurt ve huzurevi sıkıntılarıyla ilgili sorunların çözümü konusunda da imkanlar ölçüsünde gerekenin yapılacağı sözünü verdi.