BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Amerika 6 ülkeyi daha işgal edecek

Siyasi yorumlar Irak savaşının fiyasko ile sonuçlandığı yönünde yapılırken ABD'nin emekli generali şok itiraflarda bulundu.

Abone ol

ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından durmayan direniş çekilme tartışmalarını da beraberinde getirdi. Siyasi yorumlar Irak savaşının fiyasko ile sonuçlandığı yönünde yapılırken dün ABD'nin emekli generali Wesley Clark şok itiraflarda bulundu.

2004'de Demokratlar'dan başkan adayı olan Clark, ABD'nin Irak'tan sonra 6 ülkeyi daha işgal etmeyi 2001 yılında planladığını söyledi. Merkezi Democracy Now Global adlı düşünce kuruluşunda konuşan Clark şunları söyledi: 11 Eylül'den bir hafta sonra Pentagon'daydım. Bir general 'Irak'la savaşa karar verdik' dedi.


O sırada Afganistan'ı bombalıyorduk. Birkaç hafta sonra çekmecesinden bir kâğıt çıkardı. 'Bunu müdüriyetten aldım' diyerek 5 yıl içinde Irak'tan sonra Suriye, Lübnan, Libya, Somali ve Sudan'la devam edip İran'la biten 7 ülkeyi nasıl ele geçireceğimizi gösterdi.

Clark ayrıca ABD ve Suudi Arabistan'ın İran'ın güçlenmesini engellemek için Lübnan, Suriye gibi ülkelerdeki Sünni cihad gruplarına para aktardığını söyledi..

Sabah