BIST 10.316
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.452,79
HABER /  GÜNCEL

Arsenal-Fenerbahçe: Sarı lacivertliler maça hazırlanıyor

Londra'daki Fenerbahçe taraftarları, Arsenal karşısında tur umudunu uzatma dakikalarına sürdürebilmek için takımlarından 3-0'lık galibiyet bekliyor. 'Mucizevi' skor için en güvenlien isim Emenike.

Abone ol

Arsenal-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Play Off turunun ikinci maçına saatler kala, Londra'nın merkezinde sarı-lacivert formalarla gezen taraftarları görmek mümkün.

Taraftarlar, geçen hafta Kadıköy'de oynanan ilk maçtaki 3-0'lık mağlubiyete rağmen tur umudunu yitirmiş değil.

Maç saati yaklaştıkça taraftarlar Kuzey Londra'ya doğru hareket ediyor.

Takım kafilelerinin maçın saati TSİ 21:45'ten 2 saat önce Emirates Stadyumu'nda olması bekleniyor.

Taraftar 'uzatma' bekliyor

Fenerbahçe takımı kafilesinin kaldığı Langham Otel civarında ve Oxford Circus bölgesinde sarı-lacivert formalar giyen taraftarlar dolaşıyor, alışveriş yapıyor ve yemek yiyor.

Otelin önündeki bir grup genç delikanlı ise takımın harekete geçeceği saati bekliyor.

Kuzey Londralı Fenerbahçelilerden Mehmet Yazıcı umudunu koruyor: "Maç inşallah 3-0 biter, uzatmalara gider; uzatmalarda alırız maçı."

İstatistiklere göre, Arsenal'in evinde farklı bir mağlubiyet alması mucize olur.

Mehmet Gür de mucizeye inanıyor. "Uzatmalara gitse iyi olur bizim için" diyen Gür, Fenerbahçe'ye yeni katılan Emenike'den gol beklediklerini dile getiriyor.

Kuzey Londra derbisi hazırlığı

Arsenal kaptanı Thomas Vermaelen ise temkinli. Kulübün internet sitesindeki açıklamasında, henüz turu geçmediklerinin altını çizen Belçikalı futbolcu, "Herkes en iyi oyununu göstermeli" diyor.

Geçen haftaki maça değinen Vermaelen şöyle devam ediyor: "Aldığı desteğe ve oyuncu listesine bakınca pek kimse Fenerbahçe karşısına böyle bir beklentiyle çıkmaz. Şimdi bu işi bitirmeliyiz."

Arsenalli futbolcuların aklı bir yandan da Pazar günü Tottenham ile oynayacakları Kuzey Londra derbisinde olacak.

İlginç bir rastlantı: Tottenham Hotspur kulübüne ev sahipliği yapan bölge, Türkçe konuşan Londralıların ve Londra'daki Fenerbahçe taraftarlarının en yoğun olduğu bölge.