BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy'de sineklerle mücadele sürüyor

Yazın yaklaşmasıyla birlikte zararlı haşerata karşı ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Abone ol

Yaz aylarının korkulu rüyası sivrisinek ve karasinekle mücadele henüz larya aşamasındayken başlatıldı.

İstanbul İl sınırı içerisinde bulunan tüm İlçe ve İlk Kademe Belediyeleri’nde tüm vektör mücadelesi ve ilaçlama hizmetleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta. Arnavutköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde yapılan ilaçlama çalışmalarında özellikle dere yatakları ve foseptik çukurlarına özel önem gösterildi.

Yaz Aylarının Rahat Geçmesi İçin Mücadele Devam Ediyor

Arnavutköy genelinde yapılan ilaçlamayı 12 ekip olarak toplam 25 kişi yapıyor. Çevreye zararı olmayan ilaçlama neticesinde sivrisinek larvalarının sindirim sistemleri yok edilerek, beslenme üniteleri çalışmaz hale getiriliyor. Arnavutköy’ün köylerinde yapılan hayvancılık nedeniyle karasineklere karşı da ayrı bir ilaçlama yapılıyor. 2 kişilik uzman ekip gözetiminde yapılan ilaçlamalar neticesinde yaz aylarının rahat bir şekilde geçirilmesi öngörülüyor. Vatandaşların sivsinek veya haşeralarla mücadelede için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 635 05 50 numaralı telefonunu aramaları yeterli.

Tehlike Kaynağında Yok Ediliyor

Büyükşehir Belediyesi İlaçlama ekibi yalnız sivsinek ve karasinek mücadelesi yapmıyor. Bütün haşerat, böcek çeşitleriyle beraber fare, hamam böceği gibi tüm haşerata karşı ilaçlama çalışması yapıyor. Özel mülkiyete karşı da ücretli olarak yapılan ilaçlama çalışması için yine vatandaşların aynı telefon numarasını aramaları yeterli. Yapılan ilaçlama çalışmaları veteriner hekimliğince kayıt altına alınmakta. Belediye yeni oluşan tüm larva üreme alanlarını, su depoları, kuyuları, rogarları, dereleri, taban suyu alan binaların bodrumlarını, şehir kanallarını, fosseptik çukurlarını periyodik olarak ilaçlamakta. Büyükşehir Belediyesi yapılan bu uygulamayla tek tek sivsinekle mücadele etmek yerine üreme bölgelerini ilaçlayarak bu tehlikeyi kaynağından yok etmeyi amaçlıyor.