BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Jandarma ahıra baskın yaptı!

Jandarma ihbar hattına gelen bir ihbarı değerlendirdi ve ahıra baskın yaptı. Ahırda tam manasıyla cephanelik çıktı.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, jandarma tarafından Han Köyü’nde, iki ahıra düzenlenen operasyonda 3 Kalaşnikof, 5 tabanca ile bu silahlara ait 11 bin 901 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Jandarma ihbar hattını arayan bir kişi, Ceylanpınar'ın Han Köyü'nde oturan Abdulvahap ve kardeşi Mehmet Demir'in silah kaçakçılığı yaptığını söyledi. Harekete geçen jandarma, Demir kardeşlerin elinde bulundurdukları silahları samanlıkta sakladığını belirledi.

Çalışmanın tamamlanması ardından Cumhuriyet Savcısı'ndan arama kararı alan jandarma, dün saat 05.00 sıralarında 2 kardeşin Han Köyü'ndeki evine operasyon düzenledi. Evlerde yapılan aramalarda suç unsuru ey bulamayan jandarma, evlerin yanında bulunan ahırlarda inceleme yaptı.

Ahırlarda samanlıkların arasında ve gizli bölmelerde yapılan aramada 3 Kalaşnikof tüfek, 5 tabanca, 4 bin 309'u Kalaşnikof ve 7 bin 592’si tabancaya ait 11 bin 901 mermi ele geçirildi.

Baskında ele geçirilen silah ve mermilere el koyan jandarma, operasyonda Abdulvahap, Mehmet, Zekiye ve İbrahim Demir'i gözaltına aldı. Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen 4 şüpheli, sorgulamalarının ardından ‘6 bin 136 sayılı Kanuna Muhalefet’ suçundan Adliye'ye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 şüpheliden Zekiye ve İbrahim Demir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Mehmet ve Abdulvahap Demir kardeşler ise tutuklanarak Şanlıurfa Cezaevi'ne konuldu.