BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tüketicilerden belediyeye et davası

TÜKO-DER Şube Başkanı Zeki Fettah, görevini yerine getirmediğini iddia ettiği belediye ve tarım müdürlüğünü mahkemeye verdi.

Abone ol

Gebze TÜKO-DER Şubesi Başkanı Zeki Fettah, son günlerde Gebze ve hatta Türkiye gündemine oturan kaçak domuz ve at eti haberlerinden sonra görevini yerine getirmediğini iddia ettiği Gebze Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Fettah, “Ülkemizde eşek, at ve domuz eti satılması fiyatların yükselmesiyle başlamadı. Her zaman yapılan bir hiledir. Bu ülkede gıda sahtekârlığına, tüketicilerin aldatılmasına, ucuz ceza verildiği sürece atlarımız, eşeklerimiz ucuz iken de kasaba girmiştir, pahalı iken de kasaba girecektir” dedi.

‘ET İTHALATI SOSYAL FACİA’
Kendi kendine eti yeten ülke olmamıza rağmen, et ithal eden bir ülke konumuna getirildiğimizi söyleyen Fettah, “Gıda güvenliği sanki ucuz ithal et ile sağlanabilirmiş gibi bir hava estiriliyor. Ülkemiz tarım ülkesi, kendi kendine eti yeterli olan ülke konumundan çıkartılıp, et ithal eden ülke konumuna getirmenin hiçte doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu ülkede çiğ süt üretiminden geçimini sağlayan, çoluk çocuğunu 3, 5 kuruşla üniversiteye gönderen ve nafakasını sağlayan insan sayısı 5 milyon kişidir. Et ithalatı demek, bu nüfusun şehirlere taşınması demektir. Et ithalatı demek sosyal facia demektir. Hayvancılığın dibe vurması, et fiyatlarının artması, sadece bu iktidarın değil 30 yıldan beri devam eden kaçak hayvan girişinin et ve canlı hayvan fiyatlarının baskı altına almasından dolayıdır. Et ithalatı yerine hayvancılığımızın en kısa sürede nasıl ayağa kaldırılacağı projeleri üretilmelidir” dedi.

‘MAHKEMEYE VERECEĞİMİZİ SÖYLEMİŞTİK’
“Bölgemizde gündeme gelen at, eşek ve domuz eti satışlarıyla ilgili duyarsız kalmayıp daha önce gerekli açıklamalarda bulunmuş ve bu konuda adli işlem başlatacağımızı bildirmiştik” diyen Fettah, genel olarak tüketicileri ilgilendiren hallerde bu kanunun ihlali nedeniyle kanuna aykırı durumun ortadan kaldırılması amacıyla dava açabilirler.’ hükmüne göre, bizde Tüketiciyi Koruma Derneği olarak, gebzeGıdaların Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükümlerinin yerine getirilmediği kanaatimizle Gebze Belediye Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi.