BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Arıtman Üzmezde müdahillik istedi

CHP İzmir milletvekili Dr. Canan Arıtman, Üzmez davasında müdahil olmak istedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Hüseyin Üzmez’in tahlilesinin artından başlayan tartışmada,. Devlet Bakanı nimet çubukçu, adli tıp raporuna itiraza hazırlanırken, Meclis’in bir diğer bayan vekili CHP İzmir milletvekili Dr. Canan Arıtman da; Üzmez davasına müdahil olarak katılma talebinde bulundu.

Arıtman neden müdahil olmak istediğin şu şekilde açıkladı:

“Hüseyin Üzmez’in zanlı olarak yargılandığı 14 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel tacize uğramasıyla ilgili dava sürecinde kamuoyunda mağdur çocuğun haklarının yeterince korunmadığı endişesi yaygın bir şekilde gelişmiştir.
Devlet korumasında olan mağdur çocuk için bedensel ve ruhsal zarar görmediğine dair verilen sağlık raporu neticesinde Hüseyin Üzmez’in tutukluluk haline son verilmiştir.

Davada çocuğun haklarını savunması gereken Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ancak göreve davet çağrımdan sonra yeni bir sağlık raporu için girişimde bulunacağını beyan etmiş ama zanlının tutukluluk haline itiraz edeceğine dair bir açıklamada bulunmamıştır.

Bu itirazların aslında mahkemenin söz konusu kararları vermesinden önce yapılması gerekliydi.

Bu şartlar altında Devletin korumasında olan ve dolayısıyla milletimizin çocuğu konumundaki mağdur çocuğun haklarını korumak amacıyla milletin vekili sıfatıyla ilgili mahkemeye davaya müdahil olma talebiyle müracaat ediyorum.”