BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,36
HABER /  MEDYA

Arınç:Tweet atma Metin Turan

Arınç Mısır'da gözaltında tutulan TRT Muhabiri Metin Turan'a mesaj gönderdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Arınç Mısır'da tutuklu bulunan TRT Muhabiri Metin Turan'a yönelik çeşitli açıklamalar yaptı.

Arınç, "Mısır'da tutuklu bulunan TRT muhabiri Metin Turan ile ilgili bir girişim oldu mu? Çünkü bir Twitter adresinden, yakını üzerinden mesaj yayımlamıştı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin devreye sokulabileceğini söylemişti?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Metin Turan için aklınıza ne geliyorsa, benim bir personelim olması hasebiyle de ama bu ülkenin gayretli, çalışkan bir basın mensubu olması sebebiyle de aklınıza gelebilecek, gelmeyebilecek herşeyi yapıyoruz. Mısır'ın içinde bulunduğu şartlar malum ve bu arkadaşımız sadece gazeteci olmakla değil, gazeteci olmanın dışında bir takım sebepleri de ileri sürmek suretiyle gözaltı süresini bir kaç defa uzattılar. Her türlü çare düşünülüyor.

Ama benim Metin Turan'dan sizin sorunuza karşılık kendisine ulaşabilecek bir mesajım olmalı. Metin Turan; böyle Twittler gönderme. İçinde bulunduğun şartları sen bizden daha iyi biliyorsun. Türkiye senin arkanda, Hükümet senin arkanda ama Mısır'da da bir yargı var. O yargıyla ilgili avukatlarımız devrededir. Siyasi kanallar da açık tutulmaya çalışılıyor. Sen böyle Twittler atmaya devam edersen hakkında olabilecek başka suçlamalara da maruz kalabilirsin. Aman güzel kardeşim, aklını kullan, sabırla inşallah oradan çıkmayı bekle. Böyle bir tavsiyeyi de kolay kolay kimse yapmaz."