BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.506,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan mahkemeye imalı gönderme

Anayasa Mahkemesi üyelerine dağıtılan raporun ardından Başbakan Yardımcısı Arınç mahkemeye imalı bir göndermede bulundu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin referandumla ilgili iptal başvurusu konusunda bu hafta içinde karar vermesini beklediklerini belirterek, “Biz Anayasa Mahkemesi'nin Anayasaya uygun bir karar vereceği beklentisi içerisindeyiz” dedi.

Arınç, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik Merkezi'nde düzenlenen ilk yüklü tren seferinin ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Anayasa Mahkemesi'nin referandumla ilgili bu hafta içinde karar vermesinin beklendiği yönündeki sorusu üzerine Arınç, şu yanıtı verdi:
“Anayasa Mahkemesi'nin bu hafta içinde referandumla ilgili iptal başvurusuna bir karar vermesini hepimiz bekliyoruz. Üzerinde çok şeyler söylendi, çok şeyler yazıldı. Bunları tekrarlamayacağım, ama biz Anayasa Mahkemesi'nin Anayasaya uygun bir karar vereceği beklentisi içerisindeyiz. Umuyorum ki halkımız 12 Eylül'de referandumla karşı karşıya kalacak ve Anayasa değişiklikleri konusunda 'Evet' ve 'Hayır' oyunu özgürce kullanacaktır. Anayasa Mahkemesi'nin usule ve hukuka uygun bir karar vereceğini ve bunun kamuoyunu tatmin edeceğini söyleyebilirim. Şimdiden hayırlı olsun.