BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.394,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan flaş saldırı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çifte saldırı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

AK Parti'ye roketatarlı saldırı

AK Parti Genel Merkezi önünde, Adalet Bakanlığı önündeki patlama ile eşzamanlı iki ayrı saldırı düzenlendi.

35589.jpg

AK Parti saldırıyı bekliyormuş!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

35588.jpg

İNTERNETHABER.COM- Adalet Bakanlığı'na bombalı, AK Parti Genel Merkezi'ne ise lav silahıyla yapılan eş zamanlı iki saldırı Ankara'da hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

Bülent Arınç yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Arınç, '' Adalet Bakanlığı ve Genel Merkezin hedef alınması DHKP-C eylemini akla getirilebilir. Eylemin yapılış tarzı zamanı 'biz ayaktayız size bu cevabı gönderiyoruz' şeklinde olabilir.

Çok titiz bir çalışma yapılacaktır. Çözüm sürecine yönelik provakasyon olabilir. Bu süreci baltalama girişimleri yapılacaktır. Bana ulaşan bilgilere göre çözüm sürecinin baltalanmak istendiği veya DHKP-C'ye yapılan operasyonlara tepki ya da sindirmek amacıyla yapılmış olan bir eylem.  Saldırıyı demokrasiye yapılmış saldırı olarak görüyorum.'' dedi.

BU SÜREÇTEN HOŞLANMAYANLAR VAR

Olayın arkasındaki düşünceyi sorgulayacağız. Hassas bir zamandayız bir tarafta çözüm süreci ilerliyor bu süreçten hoşlanmayan geçmişte olduğu gibi terörün devam etmesini isteyenler bulunuyor. Çözüm sürecinden sonuç alınamamasını isteyenler böyle eylem yaparak hedef göstermiş olabnilirler. Adalet Bakanlığı ve Genel Merkezin hedef alınması DHKP-C eylemini akla getirilebilir.

KILIÇDAROĞLU BİZİ ŞAŞIRTTI

 Bu terör örgütü 70'li yıllardan bu yana duraksayan ve devam eden görüntü çiziliyor. Son haftalarda yürütülen operasyonlarda örgütün dinamikleri alt üst edildi. Kılıçdaroğlu'nun  bu operasyonu eleştiren sözleri bizi hayerete düşürmüştü. Arka arkaya adeta çelik duvarlara dönüşmüş kasalar şifrelerle örgütün tüm kayıtları muhafaza altına alınmış. Normal bir yere girer gibi giremiyorsunuz dökümanlara ulaşamıyorsunuz. Örgütün eylemlerini deşifre etmemek konusunda ne kadar gayri meşru tedbirler aldığını görüyoruz.

BU CEVABI SİZE GÖNDERİYORUZ ŞEKLİNDE OLABİLİR

Dün akşam elde edilen bulgulardan bu örgütün bu eylemi yapabilmiş olacağı yer ediyor. Eylemin yapılış tarzı zamanı biz ayaktayız size bu cevabı gönderiyoruz şeklinde olabilir.
Çok titiz bir çalışma yapılacaktır. Çözüm sürecine yönelik provakasyon olabilir. Bu süreci baltalama girişimleri yapılacaktır. 

DEMOKRASİYE YAPILMIŞ SALDIRI OLARAK GÖRÜYORUM

Bana ulaşan bilgilere göre bu saldırı çözüm sürecinin baltalanmak istendiği veya DHKP-C'ye yapılan operasyonlara tepki ya da sindirmek amacıyla yapılmış olan bir eylem.  Saldırıyı demokrasiye yapılmış saldırı olarak görüyorum.