BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan düşürülen jetle ilgili flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Suriye'de düşürülen Türk jetine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

'Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen Türk jetine ilişkin son bilgilerin ne olduğu'' sorusu üzerine ise Arınç, ''burada iyice sona yaklaşıldığını'' ifade etti.

SURİYE'Yİ YALANCI ÇIKARAN GRAFİKLER/ FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Şu ana kadar tespit edilen bütün teknik bilgilerin, Türkiye'nin iddiasını destekler mahiyette olduğunu dile getiren Arınç, şunları söyledi:

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE DE GÜNDEM AYNIYDI...

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

''Ancak bildiğiniz gibi bu konu uluslararası, en azından iki ülke arasındaki ilişkiler bakımından da çok sağlıklı değerlendirilmesi gerektiği için son bir defa daha Eskişehir'deki üssümüzde olan teknik imkanlarla bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın sonucuyla birlikte bir açıklamanın yapılması doğru bulundu.

KESİN SONUÇLAR GELECEK BAKANLAR KURULU'NDAN SONRA AÇIKLANACAK

Dolayısıyla bugüne kadar çıkarılan parçalar, radar kayıtları ve uçaktan elde edilen bulgularla bizim iddialarımızın tamamen desteklendiğini söyleyebilirim. Ancak parçalar üzerindeki son teknik çalışmanın Eskişehir'de yapılacağını ve bu çalışmaların sonucunun da umarım bir sonraki Bakanlar Kurulu'na kadar tamamlanacağını söyleyebilirim.''