BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Demirel taklidi

12 Eylül'ün mağduru olmasına rağmen davacı olmayan Süleyman Demirel, Bülent Arınç'ın hedefindeydi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, taklit ettiği Demirel'i askere karşı korkak davranmakla suçladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'da AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın düzenlediği 11'inci dönem Siyaset Akademisi 'Lider Ülke Türkiye' programının açılış konuşmasını yaptı.

MİLLETİN KORKAK SİYASETÇİLERDEN SIDKI SIYRILDI

Arınç, "AK Parti'nın özgürlüklerin mücadelesini yaptı. Ve gönlünden bu adamları devirsek daha iyi olacak diyenlerin karşısında dimdik durduk. Milletin emanetini sokakta bırakmadık. 27 Nisan gecesi size 'Cumhurbaşkanı seçtirmek istemiyoruz' diyenlere 28 Nisan sabahı 'Haddini bil; otur oturduğun yerde' dedik. Bunu diyebildiğimiz bugün, yüzde 50 oy aldık. Çünkü milletin korkak, ciddi olmayan, birisi kaşını kaldıracak ödü patlayacaktan, öksürdü elindeki kağıdı titreyerek yere düşürenlerden sıdkını sıyırdı. Herkes haddini bilecek" dedi.

DEMİREL TAKLİDİ YAPTI

Sonuna kadar milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkacaklarını ifade eden Arınç, taklidini yaptığı Demirel'i işte bu sözlerle eleştirdi: "Öyle şapkasını alıp kaçan sonra da sonra da 'Niye şapkanı alıp gittin?' diyenlere 'Ne yapacaktım ya. Şapkamı da mı bırakacaktım' diyor. Adam şapkasını bırakmamakla övünüyor. Sonra diyor ki; 'onlara bırakmadım, şapkayı hiç olmazsa kaçırdım.' Bizim bırakacak şapkamız yoktu. Bir de bizim niyetimiz de yok."