BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den Türkiye'ye kaçış hızlandı!

Son 24 saatte 2 bin 700 Suriyeli daha Türkiye'ye geldi...

Abone ol

Türkiye Suriye sınırında yeni bir göç dalgası daha başladı. Son 24 saat içinde şiddetten kaçan yaklaşık 2 bin 700 Suriyelinin sınırı geçtiği açıklandı.

Suriyeliler Hatay Reyhanlı Bükülmez Köyü yakınlarında Türk askerleri tarafından karşılanıyor.

Geceyi geçirmeleri için Reyhanlı'daki çadırkentlere yerleştirilen Suriyelilerin havanın aydınlanması ile bugün Şanlıurfa Ceylanpınar'daki konteynerkente sevk edilmeleri planlanıyor. Sınırı geçenlerin sayısının ilerleyen saatlerde daha da artması tahmin ediliyor.

BÜKÜLMEZ KÖYÜNDEN GİRİŞ BAŞLADI

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyeliler, yaşadıkları bölgelerdeki çatışmalar nedeniyle akşam saatlerinden itibaren kalabalık gruplar halinde Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünden Türkiye'ye giriş yapmaya başladılar.

ÇUVALARLA GÖÇ

Yanlarında çuvallara ya da valizlere doldurdukları kıyafet ve yiyecekler bulunan Suriyeliler, canlarını kurtarmak için buldukları traktör, motosiklet ya da minibüs gibi araçlarla geldikleri Türkiye sınırında, Türk askerleri tarafından karşılanıyor.

Ülkelerindeki savaşın masum tanıkları çocukların, tüm olup bitenlerden habersiz, yere serilen kilimlerde uyuya kaldığı sınırda, askerler tarafından kayıt işlemleri yapılan Suriyeliler, bir taraftan canlarını kurtarmanın mutluluğunu, diğer taraftan da ülkelerini ve yakınlarını geride bırakmanın hüznünü yaşıyor.