BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan CHP'ye sert eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Arınç, Birgül Ayman Güler'in sözlerini ''Irkçı ve faşist bir tutum'' olarak sergilerken CHP'yi de eleştirdi:

''Sayın Kılıçdaroğlu böyle güzel dileklerle bir yere gidemez. Bu bir kırılma noktasıdır."

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantının ardından açıklamalrda bulundu.

Arınç, ''Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında bir kanun tasarısını öncelikli görüyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta komisyondan geçmişti. Bu hafta getirilmesi mümkün görülmedi, ama önümüzdeki hafta salı gününden itibaren Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın da Meclis'te görüşülmesi için AK Parti grubu olarak çaba gösterilecektir'' dedi.

Arınç, Donanma'daki istifalarla ilgili şöyle konuştu:    a.20130128214136.jpg

''Türk Silahlı Kuvvetleri bunu kendi içerisinde düzenler, absorbe eder. Dolayısıyla Korgenarel Nusret Güner'in emekli olmasıyla yerine geçecek başka bir kimse kalmadığı iddiası çok yanlış ve çok olumsuz bir iddiadır. Günü geldiğinde, diyelim ki önümüzdeki Ağustos ayında bir atama yapılacak olsa komuta kademesi içerisinde hükümetimizin de uygun göreceği şekilde bir tercih ve atama söz konusu olabilir'' dedi.Arınç, Birgül Ayman Güler 'in ''Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz'' sözleri sonrasında başlayan tartışmayı da yorumladı:

IRKÇI VE FAŞİST TUTUM                                           

CHP milletvekili Birgül Ayman Güler'in bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında daha önceki sözlerini savunduğunun belirtilmesi üzerine Arınç, Güler'in Parlamento'da yaptığı konuşmayı üzüntü ve şaşkınlıkla izlediğini söyledi. Arınç, ''Kendisinden özür dilemeyi gerektiren hiçbir şey yok. Aslında onun aymazlığı bu noktada, kendisinin özür dilemesi gerekirken, partisinden özür dilemesi gerekirken topu başkalarının üzerine atmasıdır'' dedi.

Güler'in konuşmasında ısrarcı olduğunu dile getiren Arınç, bir bilim kadını olarak Güler'in yaptığı tariflerin hiçbir geçerliliği olmadığını belirtti. Güler'in o gün ''Kürtler ve Türkleri eşit görmek mümkün değil, siz bana bunu zorlayamazsınız'' dediğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

''Bu, ırkçı bir tutumdur. Birilerinin tarifi ile faşist bir tutumdur. Asıl olan Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ve partinin bütününü ifade edecek milletvekillerinin bu konuşma karşısında hangi tarafta olduklarıdır. Sayın Genel Başkan'ın bugüne kadar kamuoyunu tatmin edecek bir açıklaması olmadığına göre ve Meclis'teki görünen manzara 30'a yakın milletvekili ile aynı kanaat çılgınca alkışlanmak suretiyle paylaşıldığına göre CHP içerisinde bir eski bir yeni CHP ayırımının veya bir sosyal demokrat parti, ırkçı parti görüntüsünün adeta yaşanmakta olmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, böyle tavsiyelerle temennilerle güzel dileklerle bir yere gidemez. Bu, bence bir ayrışma noktası, bir kırılma noktasıdır. CHP, bugün hangi safta bulunmaktadır, hangi düşünceye sahiptir, milletimize hangi düşüncesini dayatmaya çalışmaktadır. Çünkü Sayın Güler'in sözünün hemen arkasından 'Biz, meşru müdafaa durumundayız, saldıracağız' sözünü nereye oturtmak gerekiyor. Bu CHP'nin sorunudur. CHP'nin, Sayın Güler'in konuşması sadece kendi grubundan değil, MHP'den de çılgınca bir alkış aldığına göre bu iki partinin birbirinden farkı nedir, bunu da kamuoyuna açıklaması gerekir diye düşünüyorum.''