BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'ın feryadını duyar var mı?

Ergenekon davasında suçun iki gazeteciye kalmasına isyan eden Arınç, sanık subaylara ve mahkemelere tepki gösterdi.

Abone ol

"Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın feryatlarına kulak verilmeli" diyerek gündeme oturan Bülent Arınç, o sözlerini tekrarladı. Hedefinde ise 'komutanlar dışarıda, biz neden içerideyiz’ diyen gazetecilerin işaret ettiği sanık generaller vardı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bugün TV ’de “Temsilciler Meclisi” programında Ergenekon davasındaki uzun tutukluluk sürelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbe iddiasıyla suçlanan subayların dışarıda olmasına sert çıkan Arınç'ın hedefindeki isimler sanık generallerdi:

"BAKANIN YANINDA ARZI ENDAM EDİYORLAR"

“Hatta bir bakıyorsunuz, bir bakanın yanında arzı endam ediyorlar. Bir başkası Yüksek Şura toplantısında Başbakan’ın karşısında oturuyor. Bunlar hakkında tutuklama kararı var.

"MAHKEME İLE ALAY EDİYORLAR"

Ama bunlar bir güç gösterisi ile mahkeme ile alay eder noktaya gelmişler. O mahkemenin hakimi ile aynı hukuktan geçmiş kişiler, onlar hakkında tutuklama kararı vermiş, aynı hukuktan geçmiş X mahkemesinin de tahliye kararı alması dikkat çekici bir olaydır.

"TUTUKLANMASI GEREKEN DIŞARIDA KALIYORSA"

Gücüyle kuvvetiyle temsil ettiği misyonuyla veya birilerinin onlara sahip çıkması ile aslında tutuklanması gereken, hukukun da böyle olmasını emrettiği kişiler bir şekilde dışarıda kalıyorsa ’Bunların güçlü, kuvvetli arkaları var, onlar hakkında tutuklanma kararı vermeyip bizi hala tahliye etmeme konusunda direniyorsunuz’ derlerse ben vicdan sahibi biri olarak onları dinlemek zorundayım. Benim söylemek istediğim bu.”

"ADALETSİZLİĞE TAHAMMÜL EDEMEYİZ"

Hükümetin amansız muhalifi Ergenekon sanıklarına haksızlık yapıldığı iddiasını yineleyen Arınç şunları söyledi:

“O kişilere bir kırgınlığım, husumetim yok. Vicdan sahibi bir insanım. Keşke yapmasalardı, orada günahım kadar sevmediğim gazeteci bir insan var. Ama burada adaletsizliğe tahammül edemeyiz. Yargı kendi içerisinde iyi işleyecek. Eğer taraf tutmaları varsa isimleri ile beraber bu hakimlerin neden tutukladığı veya neden tahliye ettiği konusunda iddialar varsa bunun üzerine gitmemiz lazım. Adalet herkese lazım."