BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de sular yine ısınıyor

CHP'de sular yine ısınıyor mu? Hakkı Süha Okay ile Haluk Koç'un kavgası neye işaret ediyor?

Abone ol

CHP'de kılıçlar yeniden çekiliyor. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından Haluk Koç ile Önder Sav'ın prensi Hakkı Süha Okay'ın geçtiğimiz günlerde bir toplantıda sert bir tartışmaya girdiği öğrenildi. Baykal'a yakınlığıyla bilinen bir milletvekili tartışma için 'ganimet kavgası' yorumu yaptı.

Deniz Baykal'a karşı Kılıçdaroğlu'nun etrafından kilitlenen partinin önde gelen isimlerinin nüfuz kavgasına girdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu sonrası lider adayı Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay'ın geçtiğimiz günlerde sert bir biçimde tartıştıkları öğrenildi.

Yeni Şafak'tan Yusuf Çelebi'nin haberine göre teşkilatlarla, genel merkez arasında yaşanan sıkıntılar masaya yatırılırken Okay, Koç'u teşkilatlara kötü davranmakla suçladı. Bunun üzerine Okay ile Koç arasında sert bir tartışma yaşandı. Tartışmanın asıl nedenin ikilinin gizliden gizliye girdikleri liderlik mücadelesinden kaynaklandığı konuşuluyor. Baykal'a yakınlığıyla bilinen bir milletvekili tartışmayı 'ganimet kavgası' olarak nitelendirdi. Milletvekili, "Bizim çalışıp çabalayıp bu hale getirdiğimiz partiyi bir anlamda ganimeti paylaşırken yapılan bir kavga" yorumunu yaptı.

GÖZLERİ KOLTUKTA

Sav'ın kanatları altında büyümeye çalışan Okay'a karşılık olarak Kılıçdaroğlu tercihini Haluk Koç'tan yana kullanıyor. Kılıçdaroğlu'nun 15 Ağustos'ta Sinop'taki referandum mitinginde Okay ve Sav ikilisini otobüste bırakarak, Koç ile belediyeye gittiği öğrenildi.

TASFİYE KOLAY OLMAYACAK

Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından sonra Önder Sav'ın talimatyla görevlerinden alınan CHP'nin İskenderun ve Seyhan ilçe başkanları mahkeme kararı ile geri döndü. İki ilçe başkanı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını talep etmişti. Mahkemenin verdiği karar genel merkezde şaşkınlığa yol açarken, Baykal'a yakın olduğu için görevden alınan ve alınma endişesi taşıyan teşkilatlarda sevince neden oldu.