BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL

Arınç terör saldırılarını kınadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin kararlılıkla teröre karşı mücadele verdiğini söyledi

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıyı kınayan Arınç, "PKK hem tecavüzlerine hem de saldırılarına devam ediyor. Dilerim şehitlerimizin acısını tutmadığımız bir döneme geliriz. Askerlerimiz kahramanca müdafa ediyor. Hükümetimiz de kararlılıkla teröre karşı mücadelesini sürdürüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, memleketi Manisa'daki Sultan Camii'nde annesi merhum Sevdiye Arınç, oğlu merhum Fatih Arınç ile vefat eden yakınları için öğle namazından sonra mevlit okuttu. AK Parti Bursa Milletvekili Arınç, mevlit öncesi Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 asker ile 2 korucunun yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Saldırıyı kınayan Arınç, şöyle dedi:

"Dün gece Hakkari'deki bir karakolumuza saldırı oldu. Maalesef 6 askerimiz ve 2 geçici köy korucumuz şehit edildi. Teröristlerden de etkisiz hale getirilenler var. Askerlerimizden yaralı olanlar var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, çok üzüntülüyüz. Malesef Hakkari bölgesinde Şemdinli kırsalında ve bazı bölgelerde çatışmalar oldu, devam edenler var. Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor. Askerlerimiz de kahramanca müdafa ediyor. Onlara Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Şehitler kervanına 8 kardeşimiz daha katıldı. Hükümetimiz ve güvenlik güçlerimiz, terörle mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Umarım ki şehitlerimizin artık acılarını tutmayacak bir noktaya geliriz. Biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Üzüntülüyüz. Allah rahmet etsin. Allah milletimize sabır versin."

Başbakan Yardımcısı Arınç, açıklamasının ardından ağabeyleri Yıldıray Arınç, Ümit Arınç ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile mevlidi dinledi.