BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  GÜNCEL

İşte şehitlerimizin kimlikleri!

Çukurca'daki saldırıda şehit olan 6 asker ile hayatını kaybeden 2 korucudan üçünün kimlikleri açıklandı.

Abone ol

Üç şehidimizin Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Er Metin Çevik olduğu belirlendi

BABA YÜREĞİ BU ACIYA DAYAMADI!ah1.jpg

Türkiye bu sabah öğrendiği 8 şehit haberiyle sarsıldı. Şehitlerin evlerine ateş düştü. Malatyalı şehit asker Ahmet Kurak'ın babası aldığı haberle fenalık geçirirken, Zonguldaklı şehit Metin Çevik'in babası oğlunun 15 gün sonra terhis olmasını beklediklerini söyledi.

ORUCUNU HİÇ BIRAKMAMIŞTI

Hakkari’nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik’in, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evinde hüzün var. Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda, şehit olan er Metin Çevik’in, Başören köyü Çömetenler Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Şehit Çevik’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Anne Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti.

TERHİSİNE 15 GÜN KALMIŞTIah2.jpg

Baba Recep Çevik, AA muhabirine, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, ”Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

BAYRAMDA TERHİS OLACAKTI / FOTO GALERİ

Bu arada şehit Çevik’in evinin önünde Kur’an-ı Kerim okunurken, sağlık görevlilerinin de hazır bekletildiği görüldü. Hakkari’nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

BABA YÜREĞİ DAYANAMADI

Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın, Malatya’daki baba ocağına ateş düştü. E Kentin Şehit Fevzi Mahallesi’nde oturan Kurak Ailesi’nin evine gelen asker, baba Mustafa Kurak’a acı haberi verdi. Haberi alınca fenalaşan Mustafa Kurak’a, hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Haberi alan yakınları da Kurak Ailesi’nin evine akın etti. İtfaiye ekibi de şehit ailesinin evinin bulunduğu sokağı bayraklarla donattı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eve gelerek acılı aileye başsağlığı dileklerini iletti. Kurak Ailesi’nin 5 çocuğundan ikinci çocuğu olan Ahmet Kurak’ın yaklaşık 1.5 yıldır Hakkari’de görev yapıyordu.


ATEŞ ZONGULDAK'A DA DÜŞTÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]ZONGULDAK'I HÜZÜN SARDI!

Baba 39 yaşındaki Recep Çevik, tezkeresine 17 gün kala şehit olan oğlu ile dün akşam telefonda konuştuğunu belirterek, "Oğlum baskın olacağını biliyordu. Kaç gündür tetikte bekliyeeee.jpgorlardı. 22 Ağustos'ta tezkere alacaktı. Ama, 'Gelmemiz çok zor' diyordu" diye konuştu.

Başörendoğancılar Köyü'nde oturan 3 çocuk sahibi Şehriban ve Recep Çevik çiftine acı haberi, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli subaylar verdi. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte Çevik çiftinin evi ziyaretçilerle doldu. Köylüler, tek erkek çocuklarını şehit veren aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehriban Çevik, Türk bayraklarıyla donatılan evinde komşularıyla birlikte ağıt yakarken, şehidin kız kardeşleri 15 yaşın
daki Cansel ve 10 yaşındaki Emine Çevik de gözyaşı döktü. Cansel Çevik, ağabeyinin fotoğraflarına bakarak ağladı.

"VATAN SAĞ OLSUN"

Oğlu ile en son önceki gün akşam telefonda konuştuğunu belirten anne Şehriban Çevik, şunları söyledi:

"Bayramdan sonra gelecekti. Aylar bitti ama sayılı birkaç gün geçmedi. Karakolda görevliydi. Operasyona çıkmadığını söylüyordu. Nöbet tutuyordu. Orucunu da tuttuğunu söylüyordu. 'Gece 3’te, 4’te kaldırıyorlar, torbalara kum dolduruyoruz’ diyordu. Görüştüğü bir kız vardı. Askerden gelince istemeye gidecektik. Vatan sağ olsun. Allah’tan gelene razıyız. Çaremiz yok başka."
annn.20120805153157.jpg


"BASKIN OLACAĞINI BİLİYORLARDI"

Ormanlı Beldesi'de bir pastanede çalışan Recep Çevik de oğlunun 22 Ağustos'ta tezkere almaya hazırlanırken şehit olduğunu söyledi. Recep Çevik, şöyle dedi:

"Bayramdan sonraki gün tezkere alıyordu. Ama biliyordu böyle bir şey olacağını ve 'Gelmemiz çok zor' diyordu. 'Yollar mayın dolu, helikopter düşüyor, terörist karşımızda' diyordu. Baskın olacağı yönünde ihbarlar geliyormuş. Biliyorlarmış yani. Kaç gündür tetikte bekliyorlardı. Resmen söylenmiş yani bu. İhmalkarlık işte. Yapacak bir şey yok."ŞEHİT ATEŞİ







KIRŞEHİR ŞEHİTİNE AĞLIYOR

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KIRŞEHİR ŞEHİTİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma Kamil Çelikkaya'nın (42) Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesindeki baba evinde hüzün var.

Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda, şehit olan Çelikkaya'nın ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya'nın Köseli beldesinde oturan ailesi, oğullarının şahadet haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Şehidin baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Köseli Belediyesi tarafından şehidin baba evi önünde taziye çadırı kuruldu. Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz ve komşuları şehidin annesi Fadime ve babası Ahmet Çelikkaya'ya taziye ziyaretinde bulundu.

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Fadime Çelikkaya, komşuları ve sağlık görevlileri tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Baba Ahmet Çelikkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile dün akşam telefonda konuştuğunu ifade ederek, ''Oğlum, 'Baba biz iftarı açalı bayağı oldu. Şimdi çay içmeye gidiyoruz' dedi, iyi olduğunu söyledi. 'Bugün nöbetim var' demişti, annesiyle de konuştu. Onlar bizden kötü olsun, kendi ateşlerinde yansınlar'' dedi.

Çelikkaya, oğlunun 1 yıldır Hakkari'de görev yaptığını, 17 gün önce yıllık izne geldiğini kaydetti. Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya'nın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

Şehit Kamil Çelikkaya'nın bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı şu şiir ise yürekleri dağladı:

"Konuyorsa dala bölücü leş kargaları dal kesilsin!
Bölücüler şehre kadar iniyorsa dağdan, yol kesilsin!
Eğer ki askerime kurşun sıkıyorsa, kol kesilsin!
Bu vatana ihanet eden baş ise, baş kesilsin!
Türk Allah-u Teala'nın kılıcıdır boyun eğmeyen taş kesilsin".

ÇORUMLU ŞEHİT 2 AY SONRA EVİNDE OLACAKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]TESKERESİNE SADECE 2 AY KALMIŞTI

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki hain saldırıda 21 yaşındaki Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu’nun şehit düşmesi memleketi olan Çorum’un Alaca İlçesi’ni yasa boğdu.Tezkeresine 2 ay kalan, anne ve babası ayrı olan şehidin 2 yıl önce evlendiği ve 1.5 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi.ba1.20120805164023.jpg

Çorum’un Alaca İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşarken, kuaför annesi Handan Duygun ile babası Tuncay Tütüncüoğlu’nun boşanması üzerine 3 yıl önce Ankara’nın Mamak İlçesi’ne taşınan Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti. Ankara’da anne ve kardeşi ile birlikte yaşamaya başlayan Tütüncüoğlu, 2 yıl önce Hülya Tütüncüoğlu ile evlendi. 1.5 yaşında erkek çocuğu bulunan Tütüncüoğlu, geçen yıl askere gitti. Acemi birliğindeki eğitim ardından Burak Mevlüt Tütüncüoğlu, Hakkari’ye gitti. Tezkeresine 2 ay kalan Tütüncüoğlu, terörist saldırıda 5 arkadaşı ile birlikte şehit düştü. Acı haberi önce Ankara’daki anne Handan Duygun, ardından da Alaca’daki çok sevdiği dedesi 74 yaşındaki Mustafa Duygun öğrendi. Torunu ile 2 gün önce konuştuğunu anlatan dede Duygun, "Bana, 'Siz rahat uyuyun biz buradayız. Birazdan da nöbete gidiba2.20120805164208.jpgyorum. Burada nöbet tutarak günlerimiz geçiyor. Hakkını helal et' dedi. Daha sonrada haberi geldi" diye konuştu.


Şehidin dayısı 37 yaşındaki Hakan Duygun da, Mevlüt Tütüncüoğlu'nu 1 ay önce parmağında kırık olduğu için kendisine verilen izin sayesinde gördüğünü söyledi.  Tütücüoğlu, "Vatan sağolsu
n. En yüksek makama erişti. Herkese nasip olmaz" dedi. Şehit Tütüncüoğlu’nun cenazesi yarın Alaca İlçesi’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

ORDU ŞEHİDİNE AĞLIYOR...

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAFYAYI TIKLAYIN...

[PAGE]


Hakkari'de teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Hakan Oktay'ın Ordu'daki baba evine ateş düştü.Oktay'ın şehit olduğu haberi, Kabataş ilçesine bağlı Kuzköy Köyü Kazancılı Mahallesi'de yaşayan ailesine Kaymakam Bekir Demir ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından verildi.

8 aylık asker olan Oktay'ın babası Bahri Oktay, acı haberler gözyaşlarına boğulurken, oğlunun beş ay önce izne geldiğini ve şubat ayında da tezkereye geleceği günü beklediklerini söyledi.

Cuma günü oğluyla telefonla görüştüğünü söyleyen baba Bahri Oktay, ''Bir erkek evladım daha var. Onu da aynı onun birliğe alırlarsa gönderirim. Eğer alırlarsa kendim bile askere gitmek istiyorum'' dedi.

İkisi erkek olmak üzere 8 çocuğundan biri olan Hakan'ın ölüm haberini alan anne Emine Oktay ise son görüşmelerinde oğlunun kendisine, ''Burası çok karışık anne korkuyorum. Babamı bırakma, el ele gezin. Gelinci sizi çalıştırmayacağım, sizi çalışmadan kurtaracağım'' dediğini anlattı.

Anne Emina Oktay, oğlu ile hayallerinin yarım kaldığını söyleyerek, ''Hayallerim boşa çıktı. Hakanıma kız bakıyordum. Bana, 'ben askere gideyim elin kızına sebep olma anne. Benim de vardır bir nasibim' demişti. Askerden gelince evimizi tamamlayacaktık. Her şey yarım kaldı'' diye ağıt yaktı.

Kardeşinin şehit haberini alan ablaları sinir krizleri geçirdi. Ailenin yaşadığı evin bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.