BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.434,67
HABER /  GÜNCEL

Süpriz! Trafik cezanız geldi!

Yıllar önce kesilen trafik cezaları gecikmeli olarak sisteme işlendiği için sürücüler sürpriz cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Abone ol

Sistemde yaşanan sıkıntı, 'trafik cezalarının elektronik ortamda gönderilmesi' uygulamasındaki gecikmeden kaynaklanıyor. Sistem yılbaşından itibaren aktif hale geldi.

Bu yüzden geçmiş yıllardan kalan milyonlarca ceza makbuzunun işlenme süreci devam ediyor. Bu da mağduriyetlere yol açıyor.

Örneğin 2009'da 100 lira ceza kesilen Ö.S'ye geçen hafta gecikme faiziyle birlikte 350 liralık ödeme makbuzu gönderildi. Üç yıldır her altı ayda bir internetten Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödediği ve araç muayenesinde vergi borcunun karşısına çıkmadığını ifade eden Ö.S. "Ben 100 liralık cezayı unuttum. Aradan geçen üç yıllık sürede her altı ayda bir MTV borcumu ödüyorum. Trafik cezam olup olmadığını da kontrol ediyorum. Araç muayenesi sırasında vergi borcu yoktur yazısı alıyoruz. Herhangi bir şekilde aradan geçen sürede hatırlatma olmadı. Geçen hafta 350 liralık borç çıkarıldı. Ödemezsem haciz işlemi başlatılacak." dedi.