BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç soruları beğenmedi gazetecileri fırçaladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sınır dışı edilen Azeri gazeteci Zeynalov, internette sansür ve seçim anketlerinin saptırıldığı iddialarını soran gazetecilere kızdı, 'Güzel soru sorun' dedi.

Abone ol

BURSA'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gazetecilerin soru sorma çabalarına ilginç cevaplar verdi.

Habertürk Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın anketler üzerinde oynama yaptığı iddiasıyla ortaya çıkarılan ses kaydının sorulması üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Fatih Altaylı'yı tanımam" derken, Başbakan Erdoğan 'ı attığı tweette eleştirdiği için sınırdışı edilen Azeri gazeteci Mahir Zeynalov sorusuna ise, "Güzel soru sor, şimdi bu arkadaşın sorusundan bir şey anladınız mı?" yanıtını verdi.

"FATİH ALTAYLI’YI TANIMAM"

Arınç, Zeynalov sorularının üzerinde durmadan, ‘Başka sorusu olan var mı?’ dedi. Bir başka gazetecinin, ‘İnternet düzenlemesini nasıl buluyorsunuz?’ sorusunu da ‘Başka sorusu olan var mı?’ diyerek geçiştirdi. Bir başka muhabirinin, ‘Fatih Altaylı’nın ses kaydını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise “Fatih Altaylı’yı tanımam” karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, "Mahir Zeynalov’un sınır dışı edilmesini basın kurumlarından sorumlu bir bakan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna sinirlenen Arınç, “Şimdi senin sorunu kimse anladı mı? Kimse duydu mu? Kimse duymamış. Üç gün beraberiz güzel sorular hazırlayın” dedi ve uzaklaştı.