BIST 10.276
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.409,07
HABER /  POLİTİKA

Arınç HSYK kararlarına saygı istedi

HSYK kararlarına saygı duyulması gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP'lilerin yaptığı sivil itaatsizlik eylemini tiye aldı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Yardımcısı Bülent Arçın, HSYK tasarruflarını saygıyla karşanması gerektiğini söylerken BDP'nin başlattığı sivil itaatsizlik eylemini ise 'garip işler' diye niteledi.

Arınç şöyle konuştu: "Siz siyasi bir partilisiniz. Toplumla bir araya gelmek hepimizin görevi. Her gittiğiniz yerde bu taleplerinizi savunabilirsiniz. Üç tane yanyana gelmiş, yağmurun altında altlarında sandalye üstlerinde şemsiye bu garip manzaralar siyasetçilerin yapacağı bir şey değildir. Sivil itaatsizlik taş atmaksa, küfretmekse bunun adı kandırmacadan ibarettir. Biz bu yönteme devam edeceğiz demek inandırıcılıktan uzak ve siyasilerin söyleyeceği sözler değildir. Böylesine garip işlerle kendinizi güldürebilirsiniz. Halkımızı rahatsız etmek bir siyasetçinin yapacağı iş değildir. Seçimlerin yaklaştığı şu zaman milletvekili olabilmek için yapılıyorsa bunun netice vermediğini iki ay sonra göreceğiz."

İDAM TARTIŞMASI SANAL

Arınç öte yandan idam tartışmalarını değerlendirerek şöyle konuştu: "İdam cezasının geri gelmesi mümkün değil. Bu sanal bir tartışmadır"