BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç Erbakan'ın hatasını söyledi

Bülent Arınç 28 Şubat öncesi Erbakan'ın kurduğu havuz sistemini eleştirdi.

Abone ol

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) 2012 yılının enlerini seçti. Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde BUGİAD tarafından bu yıl 4. düzenlenen ve sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı gecede renkli görüntüler yaşandı. Muhteşem bir dekor eşliğinde yapılan gecede Bursa ve Türkiye'ye değer katanlar BUGİAD üyeleri tarafından seçildi.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BUGİAD'ın pek çok etkinliğine katıldığını hatırlatırken, "BUGİAD'ı çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Bu yıl da her alanda sekiz arkadaşa ödül vermek istediler. Bu gece çok güzel bir kompozisyon içerisinde bir tören hazırlanmış. Bursa'ya verdikleri değer ortada. Onlara ayrıca teşekkür ederiz. Bursa başlı başına başarı öyküsü. Çok önemli ana sektörlerle, üretim kapasitesini arttırmakla, güzel insanların beldeleri ile Bursa'yı ne kadar övsek azdır." dedi.
İki gün evvel vefatının ikinci yıldönümü olan Necmettin Erbakan'ın Türkiye için ifade ettiği manevi önemine dikkat çeken Arınç, Erbakan'ın her zaman Türkiye'nin sanayileşmesi yönünde telkinde bulunduğunu hatırlattı.

"ERBAKAN HAVUZ SİSTEMİ İLE BÜYÜK BİR HATA YAPTI"

Türkiye'de 28 Şubat döneminde devletin bankaların müşterisi olduğunu hatırlatan Bülent Arınç, "Öyle bankalar türemişti ki tahvil alıyor. İşte 28 Şubat döneminde Erbakan büyük bir hata yaptı. Erbakan havuz sistemini getirmişti. Bir bakanlığın bütçesinde parası bitmişse bankalardan para alması lazımdı. Bankalara para üstüne para kazandırıyordu ruhsuz, vicdansız, ahlaktan yoksun insanlar banka sahibi oldu. Havuz sistemi bunlara karşı yapıldı. Devletin kaynakları burada toplanacaktı. Bankalarda hortum kesilmişti. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın. Türkiye artık çok kaliteli mallar üretiyor. Gelecek onlarda." şeklinde konuştu.

"IMF'E BORÇ VERECEK DURUMA GELDİK"

Türkiye'de bir zamanlar İsviçre'den kredi alındığında müjde telefonları açıldığına değinen Bülent Arınç, "Şimdi IMF'ye 23.5 milyarlık geçmişte yapılan borçları ödeyen ve sonunda IMF, sende zor durumdasın galiba, sana 5 milyar dolar borç vereyim mi diyen noktaya geldik." dedi.

Cari açığı önlemenin en önemli yolunun üretimin mutlaka yüksek teknolojiye dönüştürülmesi ve ihtiyaç mallarının Türkiye'de üretilmesi olduğunu anlatan Arınç, şöyle devam etti: "İstihdama bunun katkısı var, üretime, ihracat ve yurt dışından gelecek gelire bunun katkısı var. O yüzden BUGİAD ve Bursa'daki tüm sanayiciler yaptığınız her iş sizin için onurdur. Türkiye için bir kazançtır. İşlerinizi büyütün, gelişmeleri planlı takip edin. Ar-Ge'ye önem verin, her eser yüzünüzü güldürsün. Made in Turkey yazıyorsa, veya Bursa yazıyorsa Türkiye'nin onuru artık bu yüzyılda budur." dedi.
Türkiye'nin pazar çeşitliliğine girdiğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son global ekonomik krizin bazı ülkeleri inim inim inletirken, Türkiye'nin büyümesini, üretim ve ihracatın artmasının ise sanayi ve finans sektörünün güçlü olmasına bağlı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Afrika ve Amerika pazarını da ele geçirdiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti: "Türkiye olarak çok yönlü siyasi politikalar izlediğimiz için Avrupa pazarından mahrum kaldığımız ihracatı Afrika pazarından fazlası ile tamamladık. Amerika pazarından fazlası ile tamamladık."

"TÜRK OKULLARI YENİ PAZARLARIN ANAHTARI"

Yeni pazarlarda ki rolünden dolayı Türk okullarına da övgüler yağdıran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şunları anlattı: "Uganda, Afrika'nın ortası, Nil'in doğduğu yer ve Ekvator'un tam merkezi. Biz milletvekili, bakan, büyükelçi olarak ilk defa gidiyorduk Uganda'ya. Ama Uganda havaalanından bizi kim karşıladı dersiniz; Orada on yıl önce açılan Türk okullarının öğretmen ve öğrencileri karşıladı. Bu başarı hikayesinde, bu destanda herkesin payı var. Bana da böyle netameli yerler verildi. Moğolistan'dan sorumluyum. Eksi 45 derece soğukta ve senenin üç ayında ancak güneş gören bir ülkeye gittim orada da 98'de açılan Türk okullarının ve oradaki şehidimiz Adem'in arkadaşları ile karşılaştım."
Türkiye'nin artık her yerde olduğunun anlatan Bülent Arınç, "Bunlar bizim gelişmemizin temel dinamitleridir. Bursa'nın ürünlerini de dünyanın her yerinde gördüğümüz ve göreceğimize inanıyorum. O yüzden marifet birazda iltifata tabidir. BUGİAD'ın bu başarı öyküsünde benim de rolüm var diyen insanlara verdiği ve ödül alanların bunları hak ettiğini düşünüyor. Bende kendilerini tebrik ediyorum, bereketli işler yapmasını diliyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise BUGİAD'ı çalışmalarından dolayı kutlarken, "Biz inanıyoruz ki bu millet koyduğu her hedefe kolaylıkla ulaşabileceğimize emin olun. 2023 hedeflerimiz de bu yönde BUGİAD'ın bu hamlesi bir teşvik değerlerine de örnek olmalıdır. Bu bir iltifattır. Bu bir teşekkürdür. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

"TÜRKİYE'NİN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Törende konuşan BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er de, 20. yaşını kutlayan derneğin 4. ödül gecesini düzenlemekten duydukların mutluluğu dile getirirken, Türkiye'nin belirlenen hedeflere kolaylıkla ulaşacağına inandığını söyledi.

Son günlerde konuşulan kentsel dönüşümün de önemine dikkat çeken Başkan Er, şunları söyledi: "BUGİAD'ın büyümesi ve başarısı ile Türkiye'nin başarısının arkasında aynı temel dinamiğin yer aldığını düşünüyorum. Daha büyük Bursa ve Türkiye adına üzerimize düşen sorumluluğumuzun bilinci ile durmadan çalışacağız, çalışıyoruz. Bizler ortak hedefler, idealler etrafında bir araya gelmiş bir topluluğuz. Biz çalışan, üreten, büyüten kurumsallaşmış demokratik ortam için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Aynı ülkenin farklı düşünen bireylerini zenginlik sayarak insan odaklı demokratik bir anayasa ile çocuklarımıza hoşgörülü bir ülke bırakma temennisiyle şükranlarımı sunuyorum."