BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ÖSO petrol sahasını ele geçirdi

ÖSO, Rakka ili ve Selimiye ilçesi arasında bulunan Sufyan petrol sahasının denetimini ele geçirdiğini aktardı.

Abone ol

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla saldırması sonucu 152 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin başkent Şam'ın banliyölerine düzenlediği operasyonlarda 39, Dera'da 27, Halep'te 20, Hama'da 14, Deyru'z Zor'da 13, Humus ve Rakka'da 12'şer, Lazkiye'de 8, İdlib'te 6 ve Haseke kentinde bir olmak üzere ülke genelinde 152 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Rakka ili ve Selimiye ilçesi arasında bulunan Sufyan petrol sahasının denetimini ele geçirdiğini aktardı.

Sufyan petrol sahasında iki ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını, iki tarafın da ağır kayıplar verdiğini vurgulayan SRGC, rejimin Lazkiye'de Cebel El Türkman ile Cebel El Ekrad bölgelerine roketlerle saldırdığını ve bölgedeki köylere hava operasyonu düzenlediğini açıkladı.

Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155. tugaydan ülkenin kuzeyine doğru Scud füzelerinin fırlatıldığını da aktaran SRGC, bir Scud füzesinin Halep'e düştüğüne değindi.

Ordunun Kasyon Dağı'ndan ve Mezze askeri üssünden başkentin Duma, Haresta, Dareya, Doğu Guta, Yermuk, Cobar ve Mudamiye banliyölerine roket ve havan topuyla saldırdığı da kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke çapında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini açıkladı.