BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  GÜNCEL

Arınç: Çatılara girmeyin”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul’da “Hiç’ten Gelenler, Hat ve Tezhip Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Arınç, çatı adayına ili...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul’da “Hiç’ten Gelenler, Hat ve Tezhip Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Arınç, çatı adayına ilişkin sorular üzerine, “Çatılara girmeyin, şu güzel serginin tadını kaçırmayalım” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tezhip sanatına gönül veren kursiyerler tarafından yapılan toplam 40 eserin yer aldığı “Hiç’ten Gelenler, Hat ve Tezhip Sergisi” açılışına katıldı. TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’ndeki serginin açılışını yapan Arınç, daha sonra sergiyi gezerek eserlere ilişkin bilgi aldı. Sergide kültürümüzün en önemli öğelerinden sanat unsurlarının güzel örneklerinin bir arada olduğunu ifade eden Arınç, “Ben İstanbul’umuz için kültür hayatımız için bu serginin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Arınç, daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun CHP ve MHP’nin çatı adayını sorması üzerine Arınç, “Çatılara girmeyin, şu güzel serginin tadını kaçırmayalım” dedi.
Halkın AK Parti’nin adayını seçeceğine inandığını belirten Arınç, “1 Temmuz gününü bekleyelim. Gerçek Cumhurbaşkanı adayımızın kim olduğunu ve seçimleri de nasıl kazandığını hep beraber göreceğiz. Aziz milletimiz AK Parti’nin adayı kim olursa bence onu seçecektir. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizim adayımız milletimizin de istediği, arzuladığı, desteklediği bir aday olacaktır” diye konuştu.
Bir süre sergiyi gezen Arınç, daha sonra buradan ayrıldı.
(İHA)