BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç başdanışmanının düğününde

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başdanışmanı Büker'in torununun sünnet düğününe katıldı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Ülkemizde bugün çektiğimiz sıkıntıları Allah biran önce sona erdirsin. Terörden kurtulmuş, huzur içinde, birliğini, beraberliğini daha da pekiştirmiş bir Türkiye'de inşallah hep beraber yaşayalım'' dedi.

Arınç, başdanışmanı Mehmet Büker'in torunu Enes Özkan'ın (10) Tevfik Lav Spor Tesisleri'ndeki sünnet törenine katıldı.

Sünnetin Türk inancında, örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu, evlenmenin, çocuk sahibi olmanın, sünneti görmenin çok sevinçli olaylar olduğunu belirten Arınç, Büker'i ve ailesini tebrik etti.

Büker'le birlikte 25-30 yıllık bir dava arkadaşlığına sahip olduğunu, birbirlerinden hiç kopmadan beraber yürüdüklerini anlatan Arınç, ''Eskiler 'Önce refik sonra tarik' derler. Yani önce arkadaşını bulacaksın sonra yola çıkacaksın. Biz böyle bir arkadaşa sahip olduk. Yıllardan beri dostluğumuz devam ediyor. Beraberce zorlukları göğüsledik. Zorluklarla mücadele ettik. Hem TBMM Başkanlığı'mda hem de şimdi Başbakan Yardımcılığı'mda en büyük başdanışmanım Mehmet Büker. Sayesinde Meclis Başkanı olduk, onun sayesinde Başbakan Yardımcılığı'na devam ediyoruz. Arkamızda böyle biri var'' dedi.

Kendisinin de sünnet olacak 2 torunu bulunduğunu, küçük olanın büyümesini beklediklerini ifade eden Arınç, Türkiye'nin genç, dinamik nüfusuna dikkati çekerek, şu görüşleri dile getirdi:

''Biz ülkemizde hep evlenelim inşallah. Hep çocuklarımız olsun. Hep onları güzel yetiştirelim. Hep onların mutluluklarını görelim. Ülkemizde bugün çektiğimiz sıkıntıları Allah biran önce sona erdirsin. Terörden kurtulmuş, huzur içinde, birliğini, beraberliğini daha da pekiştirmiş bir Türkiye'de inşallah hep beraber yaşayalım.''

Arınç, Manisa'da bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini, yarın da açılışlara katılacağını aktararak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Durmak Yok Yola Devam' sözünü anımsattı. Arınç, ''Yaşlanmaya başladık ama o sözü tutmaya çalışıyoruz. Zor da olsa durmak yok, hizmete devam'' dedi.

Arınç, sünnet olan Enes Özkan'a altın taktı.

Sünnet törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, Recai Berber, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve çok sayıda davetli katıldı.