BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdur'da başpehlivan Gökmen oldu

Altınyayla'da düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde Serhat Gökmen rakibi rahatsızlanınca başpehlivan oldu.

Abone ol

Burdur'un Altınyayla ilçesinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde, Şaban Yılmaz belinden rahatsızlanarak güreşe devam edemeyince Serhat Gökmen başpehlivan oldu.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nden sonra pehlivanlar Altınyayla'da buluştu. Güreşlere 16 başpehlivanın aralarında bulunduğu yaklaşık 500'e yakın pehlivan katıldı. 14 kategoride yapılan güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Kıran kırana geçen güreşlerin sonunda başpehlivanlığı Serhat Gökmen kazandı. Şaban Yılmaz'ın belinden rahatsızlanıp güreşe devam edememesi üzerine başpehlivan olan Serhat Gökmen, ata sporu güreşe destek verenlere teşekkür etti. Güreşlerde ikinci Şaban Yılmaz olurken üçüncülüğü Mustafa Kemal Karaboğa ile Hasan Tuna paylaştı. Başpehlivanlar madalyalarını, Vali Süleyman Tapsız'dan aldı.

Başaltı güreşlerinde Ünal Kahraman birinci, Burhan Şahin ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Ahmet Arıcı ile Kemal Yılmaz paylaştı. Başaltı pehlivanlarının madalyalarını, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik verdi.

Büyük orta müsabakalarının galibi ise kardeşi Orhan Okulu'yu yenen Mustafa Okulu oldu. Üçüncülükleri ise Ali Akkaya ile Zeki Balta paylaştı. Güreşçilerin madalyalarını, AK Parti Burdur Milletvekili Mehmet Alp sundu.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ın 10 bin TL ile açtığı ağalık ihalesine 7 kişi katıldı. İhaleyi 65 bin TL ile alan Karaman İnşaat sahibi Celal Karaman, ''Ağalık işin süsü. Asıl amacımız Altınyayla'da yapımı süren Meslek Yüksek Okulu'na katkımızın olması'' diye konuştu.