BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ariel Şaron'un durumu daha da kötüleşti

2006 yılından bu yana komada olan eski İsrail başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumunun yavaş yavaş kötüleştiği bildirildi.

Abone ol

2006 yılından bu yana komada olan eski İsrail başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumunun yavaş yavaş kötüleştiği bildirildi.

Tel Aviv'deki Şeba Tıp Merkezi'nden Profesör Zeev Rotstein, yaptığı son açıklamada, Şaron'un, hayati tehlike içinde olmaya devam etmekle birlikte, acı çekmediğini ve hayatta kalmak için mücadele ettiğini belirtti. Prof. Rotstein, "Tahliller, hayati organlarının yavaş yavaş işlevlerini yiritdiğini gösteriyor. Durumunda bir değişiklik yok. Hala kritik durumda, yaşamı tehlikede." dedi.

85 yaşında olan Şaron, böbrekler de dahil, birçok organ yetersizliği çekiyor.

2001'de başbakan olan Ariel Şaron, 2005'te hafif bir beyin kanaması geçirmiş, 2006'da geçirdiği daha şiddetli beyin kanaması ardından komaya girmişti. Eski başbakan o tarihten bu yana bitkisel hayatta.

Dün Şaron'un durumu "kritik" olarak nitelenmişti.

Şaron'un ailesi, eski başbakanın baş ucunda bekliyor.

İsrail'in 1967 ve 1973 yıllarındaki savaşlarında, Şaron, kazanılan askeri başarılarda büyük rol oynamıştı.

Yaser Arafat'ın lideri olduğu Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyini havan topuna tutması üzerine, Şaron 1982'de Lübnan'ı işgal kararını almış; İsrail ordusunu Beyrut'a göndererek FKÖ'nü Lübnan'dan sürmüştü.

Bundan sonra FKÖ'nün Lübnan'dan İsrail'e saldırıları son bulmuş, bu sırada Beyrut'ta İsrail denetiminde olan iki mülteci kampındaki yüzlerce Filistinli öldürülmüştü.

Sabra ve Şatilla katliamları yüzünden, Şaron, Orta Doğu'da özellikle Filistinliler açısından bir nefret simgesine dönüştü.

1982'de Lübnan'ın işgal edilmesiyle ilgili olarak kurulan mahkeme, katliamdan dolaylı olarak Şaron'u sorumlu tutumuş ve 1983'te Şaron'un görevine son verilmişti.

İsrail sağı içerisinde popüler olan Şaron daha sonraki yıllarda farklı hükümetlerde görev almaya devam etti.