BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ardahan'da kazılar devam ediyor

1915'te, Ermeniler tarafından katledilen Müslüman Türklere ait toplu mezarın ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

Abone ol

Ardahan'da, 1915'te, Ermeniler tarafından katledilen Müslüman Türklere ait toplu mezarın ortaya çıkarılması için yapılan kazı çalışmasında, 8 adet insan iskeletine rastlandı.

Kafkas Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sezin Sezer, "Başarılı yapılan çalışmada, parçalanmış halde olan 8 insan iskeletine rastlandı" dedi.


Kars Müze Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi tarafından oluşturulan 15 kişilik kazı ekibi, Halil Efendi Mahallesi'nde, Yanık Cami bölgesinde yaptığı kazı çalışmasını tamamladı.


Müze Müdürü Necmettin Alp, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermeni Taşnak çetelerinin bölgede ciddi bir katliam yaptığını vurgulayarak, bu katliamın resmi olarak belgelenmesi için kazı çalışması yaptıklarını, yapılan kazı çalışmasında istenilen bulguları elde ettiklerini söyledi.


Kafkas Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sezin Sezer de kısa sürede yapılan çalışmada iyi sonuç aldıklarını belirterek, "Yanık Cami denilen bu bölgede 8 insan iskeletine rastlandı. Bunları titizlikle topladık. 80 metrekarelik bir alanda, 1.5 metre derinlikte yaptığımız bu çalışmada, 8 insan iskeletini parçalanmış halde tespit ettik. Titizlikle toplanan bu iskeletler üzerinde bundan sonraki gerekli çalışma ve inceleme antropolojik olacak'" şeklinde konuştu.


Sezer, iskeletlerin çıkarıldığı bölgelerin yeniden kendi toprağıyla kapatıldığını sözlerine ekledi