BIST 10.744
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.504,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Araziye uyumlu eğitim

Fırat Üniversitesi’nde okuyan 50 öğretmen adayı, uygulamalı derse başladı.

Abone ol

Fırat Üniversitesi’nde okuyan 50 öğretmen adayı, uygulamalı derse başladı. Köy okulunda soba yakıp, otları da temizleyen öğretmen adayları tarlada çapa bile yaptı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencileri, birleştirilmiş köy okullarında nasıl öğretmenlik yapacaklarını uygulamalı olarak öğreniyorlar. Avcılı Köyü’ndeki birleştirilmiş ilköğretim okuluna gelen 50 öğretmen adayı, okulun sobasını yakıyor, uygulama bahçesinde yetiştirilen çileklerin etrafında oluşan otları temizleyerek çapa yapıyor. FÜ öğretim görevlisi Alparslan Gözler, birleştirilmiş sınıflarda öğretim uygulanması kapsamında, Avcılı İlköğretim Okulu’na geldiklerini söyledi.

YERİNDE EĞİTİM

Uygulamada, bir ortamda birden fazla şubesi olan sınıfta farklı derslerin nasıl işleneceğini öğrencilere göstermek istediklerini belirten Gözler;’Burada öğrencilerimiz farklı yaş ve seviyedeki öğrencilere aynı anda nasıl hitap edilir, bunu öğreniyorlar. Bir de öğretmenlikte en fazla kullanacakları resmi dosyalama işlemleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar’’ dedi. Genç öğretmen adaylarından Burcu Acar da öğrencileri yakından tanımak ve köy okullarında görev yapmaları durumunda karşılaşacakları ortamları görmeleri için gerçekleştirilen uygulamanın faydalı olduğunu kaydetti. Mezun olduğunda böyle bir köy okulunda öğretmenliğe başlamak istediğini ifade eden Acar, ‘’Öğrenciler çok utangaç. İlk başta bizi biraz uzaktan izleyip gözlemlediler, daha sonra yakınlaştılar’’ dedi.