BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Araplar Polat'ın bu sözünü çok sevdi

Suudi Arabistanlı bir gencin Polat Alemdar'a yolladığı mesaj gerçekleri ortaya koydu.

Abone ol

Suudi Arabistan'dan bir Arap genci, "Kurtlar Vadisi: Filistin" filminin Youtube'a yüklenmiş İngilizce altyazılı fragmanını izledikten sonra, sayfanın altındaki bölüme şu yorumu yapmış:

"Saygı satın alınamaz, hak edilir. Türkler de son yıllarda İslâm âlemi için yaptıklarıyla bu saygıyı fazlasıyla hak ediyor. Bu harika filmde 'vaad edilmiş topraklar'dan söz eden siyoniste 'Ben sana toprağın altını vaad ediyorum' diye cevap veren Türk kahramana saygılarımızla..."

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, "Araplar Türkleri sırtından hançerledi" söylencesinin kaynağı konumundaki bir ülkeden, Anadolu'nun barışçıl ve hoşgörülü Sünnî-Nakşibendî-Alevî-Bektaşî ortak geleneğine en zıt mezhebin hüküm sürdüğü Vahhabi diyarından bir Müslüman'ın Youtube'a bıraktığı o kısacık övgü notu, "Kurtlar Vadisi"nin "vaad edilmiş" değilse bile "bastırılmış topraklar"da nasıl bir işlev gördüğünü son derece anlamlı bir biçimde ortaya koyuyor.

Politika arenasında "One Minute!" diyerek Davos'un kurtlar sofrasına çomak sokan kabına sığmaz başbakanımızın tavrı her ne anlama geliyorsa, "Kurtlar Vadisi" konseptinin beyazperde ve beyazcamdaki karşılığı da aynen bu...

Yıllar yılı en zalimâne yöntemlerle başları ezilmiş, ruhları iğdiş edilmiş mazlum ulusların sözcüsü olmak...