BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İkisi de aynı dertten muzdarip!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Can Dündar'ın sorularını cevapladı ve Erdoğan'a yüklendi.

Abone ol

Önce CHP 'direnişe çağırdı' ardından Başbakan Erdoğan CHP'yi 'eşkıya'lıkla suçladı. Tartışma büyüdü... Biri 'darbeci' dedi diğeri ağzına biber sürmekle tehdit etti..

Bunlar Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki tartışmalar, ağız dalaşı ve polemiğin sonuncusu... Küfürler havada uçuyor ancak, iki parti lideri de durumdan rahatsız. Önce Başbakan Erdoğan dile getirdi şikayetini, ardından da CHP Lideri Kılıçdaroğlu...

ERDOĞAN: ÇOK KÜFÜR EDİYOR

Başbakan Erdoğan Denizli’de CHP'yi ağır sözlere hedef aldı. Bir vatandaşın 'Kılıçdaroğlu'na fazla yükleniyorsunuz' sözleri üzerine Erdoğan  'Ama o da çok küfrediyor' diyerek şikayetini dile getirdi.

GANDİ DE ŞİKAYETÇİ

Ardından şikayet sırası CHP Lideri'ne geldi. Kılıçdaroğlu da Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yönelik eleştirilerini, Giresun yolunda Can Dündar'ın sorularını cevaplayarak verdi. Erdoğan'ı 'Sağlığı bozuk' olarak niteleyerek Kılıçdaroğlu, 'O da sürekli küfür ediyor' diyerek Başbakan'ı 'Küfürbaz'lıkla itham etti.

ERDOĞAN'IN 'EŞKIYALIK' AÇILIMI

Erdoğan Denizli'deki açılış töreninde CHP'yi ağır sözlerle hedef aldı. 

CHP çıkıyor vatandaşı sokak sokak direnmeye çağırıyor. Hani siz iktidara yürüyordunuz?  Bu eşkıyalık sevdası nereden çıktı? İktidara geçeceğini düşünen biri çıkar da eşkıyalığı, terörizmi, anarşiyi över mi? Bunlar Adnan Menderes döneminde de aynısını yaptılar.

Milletin teveccühüne mazhar olamadıkları için sokak eylemleriyle darbeye zemin hazırladılar, darbecileri alkışladılar. Genel Başkan halkı tatmin edecek bir çağrı yapmalı aksi taktirde bu eşkıyalık özlemi, CHP tarihine kara bir leke olarak yapışacak ve tarih boyunca çıkmayacaktır.

 KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'I RUH HALİYLE VURDU!

Can Dündar'ın Giresun yolu üzerinde sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu ise Erdoğan için  'sağlığı bozuk sürekli küfrediyor' açıklamasını yaptı

Giresun yolunda CHP otobüsünde Kılıçdaroğlu'na "eşkıya mısın sen" sözünü soran Can Dündar'a  Kılıçdaroğlu  ''Başbakan gerginliği tırmandırıyor, halkı provoke ediyor" şeklinde cevap verdi.

Sonrasında ise Başkan Kılıçdaroğlu Dündar'ın sorularını tüm samimiyeti ile cevapladı

KİŞİLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR


"-Neden? Kişilik özellikleriniz itibarıyla mı, parti politikası mı?"

"-Kişiliğimden de kaynaklanıyor, politikamız da bu yönde... Benim aldığım terbiye bunu gerektiriyor. Toplumun genelinin de bu hırçın üslubu tasvip etmediğini düşünüyorum.

"-Ama 'Sen daha ağırını söyle'diyenler de var?"

"-Evet, o baskılar da var. Aynı üslupla cevap vermemi istiyorlar. Bunu yapmayacağım. Başbakan'a uymayacağım."

Bu tavra rağmen, kendi üslubu içinde sert konuşuyor Kılıçdaroğlu...

Örneğin "eşkıyalık" meselesi açılınca "Haksız bir suçlama" diyor;

"...ağzına yakışmayan bir üslup. 'Eşkıya'diye parlamentoda muhalefetin sesini kısana denir. 21. yüzyıl eşkıyası böyle olur."