BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  DÜNYA

Arap Birliği resmen tanıdı

Suriye muhalefeti tek çatı altında birleşti. Arap Birliği ve Körfez ülkeleri, yeni yapıyı tanıdığını açıkladı.

Abone ol

Arap Birliği, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu (SMDK), Suriye halkının meşru temsilcisi olarak kabul ettiğini ilan etti.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası yapılan açıklamada, Suriye muhalefetinin koalisyon kurmasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, SMDK'nın Suriye halkının meşru temsilcisi olarak kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, uluslararası topluma da yeni oluşumu tanıma çağrısı yapıldı. Öte yandan, oylamada Cezayir ve Irak'ın çekimser oy kullandığı iddia edildi.

KÖRFEZ ÜLKELERİ DE TANIDI

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK), Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu (SMDK), Suriye halkının yasal temsilcisi olarak tanıdığını açıkladı.

KİK Genel Sekreteri Dr. Abdullatif el-Zeyyani, Riyad'da Suriye insanının umutlarının oluşumu için desteklerini sürdüreceklerini açıklarken, ''Bu yeni adım Suriye yönetiminin çöküşünü hızlandıracaktır. Umudumuz bundan sonra günahsız insanların ölümlerine son verilmesi, tüm Suriye halkını kapsayacak ve hiçbir ayrıma gitmeyecek şekilde kanunlar çerçevesinde yeni devletin oluşumunun hızlanmasıdır'' diye konuştu.

Zeyyani, ayrıca tüm Arap ülkelerine seslenerek Suriye muhalefetinin yeni oluşumunu desteklemelerini istedi.