BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.427,93
HABER /  GÜNCEL

Aramalar doğru yerde yapılmış

Doğru yönde arama yapılmadığı yönündeki iddialara akşam saatlerinde yalanlama geldi. İddialara göre aramalar doğru yerde yapılmış.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin enkazının bulunduğu ''Döngel Köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkinin'' kazanın olduğu gün saat 16.22'de Avea ve Turkcell aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından tespit edilen sinyalin geldiği bölgenin içerisinde olduğu bildirildi.

AA muhabirinin BTK yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kazanın meydana gelmesinden çok kısa bir süre sonra kurumdan cep telefonları aracılığıyla sinyal tespiti yapması istendi.

Bunun üzerine helikopterde bulunan Avea ve Turkcell GSM operatörlerini kullanan 3 ayrı cep telefonundan sinyal alındı, sinyalin alındığı bölge Göksun'da 30 kilometre uzunluğunda 1 kilometre genişliğinde bir alan olarak tespit edildi.

Yetkililer, bu sinyalin alındığı bölgenin, helikopter enkazının bulunduğu belirtilen ''Döngel Köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkini'' de içine aldığını kaydetti.