BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
HABER /  GÜNCEL

Arabayı bırakan otobüse bindi!

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta uygulanmaya başlayan ‘Bus Lane’ uygulaması İstanbulluların toplu taşımayı tercih etmesine neden oldu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta uygulamaya konulan ”Toplu Taşıma Yolu-Bus Lane” uygulaması, vatandaşların desteği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla hedefine ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, belirtilen saatlerde vatandaşların, uyarılara riayet ederek İstanbul’da ulaşım sorunlarına nasıl destek verileceğinin örneğini sergilediği ifade edildi.

YOLCU SAYISINDA YÜZDE 11 ARTIŞ

Açıklamada, pilot olarak uygulanan ”Toplu Taşıma Yolu”nda daha fazla yolcu taşınırken, ulaşım süresinin kısaldığı, yolcu taşıma sayısında yüzde 11 artış olduğu kaydedildi. Uygulamadan önce 5 günde 1 milyon 454 bin 413 yolcu taşındığına işaret edilen açıklamada, ”Toplu Taşıma Yolu”nun hizmete alınmasının ardından bu rakamın 5 günde 1 milyon 612 bin 679’a yükseldiği bildirildi.

TAKSİM'E KADAR UZAYACAK

Açıklamada, uygulamanın başarıya ulaşması üzerine daha önce açıklanan hatlara yenilerinin ekleneceği ifade edilerek, Millet Caddesi üzerinde Topkapı-Aksaray olarak uygulanan hattın Taksim’e kadar uzatılarak belirlenen saatlerde ‘Toplu Taşıma Yolu‘ uygulamasına geçileceği belirtildi.
Açıklamada, Aksaray-Taksim toplu ulaşım yolunun kısa süre içinde hizmete alınacağı duyuruldu.
Bakırköy-İncirli-Bağcılar, Sirkeci-Yeşilköy-Küçükçekmece, Kadıköy-minibüs yolu-Bostancı-Kartal, Beyoğlu Tersane Caddesi (Atatürk Köprüsü-Galata Köprüsü arası) ve Ümraniye (Alemdağ Caddesi-Sütçü İmam Caddesi-Mithatpaşa Caddesi) güzergahlarının planlanmasının da yapıldığı ve kısa sürede hizmete alınacağı bildirildi.