BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  DÜNYA

Bu fotoğraf aslında...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçmişte içinde görüntülendiği bazı vahşi yaşam çekimlerinin aslında sahnelenmiş olduğunu kabul etti.

Abone ol

Rusya Televizyonu, Putin'i geçmişte balinaları etiketlerken, bir kamera ekibini kaplandan korurken ve ak turnalara yol gösterirken görüntülemişti.

Rusya Devlet Başkanı'nın gezilerinden birine muhabir göndermeyi kabul etmediğinden dolayı kovulan bir editörle yapılan bir röportajın ardından, Putin televizyonda görünen bazı marifetlerinin abartılmış olduğunu kabul etti.

Putin, bu vahşi yaşam görüntülerinin, tehlike altında olan hayvanlara dikkat çektiğini söyledi.
Rusya'da yayımlanan Bolshoi Gorod dergisinden Masha Gessen'e verdiği bir mülakatta Putin "Tabi ki de bunlar biraz abartılı. Ve sinirimi bozuyor" dedi.

Kamera ekibine saldırmaya hazırlandığı sanılan bir kaplanı sakinleştiriciyle vurduğu olaydan bahsederken Putin, "Kaplanları ben düşündüm. Kaplanların yaşadığı başka yirmi ülke de bunu yapıyor" dedi.

Nadir beyaz leoparlarla yabani bir ortamda oynadığı bir görüntü hakkında ise "Leoparlar da benim fikrimdi. Evet biliyorum önceden yakalanmışlardı ama önemli olan probleme dikkat çekmek" dedi.

Putin'in sözcüsü, geçmişte zaten bu görüntülerden en az birinin sahnelenmiş olduğunu açıklamıştı. Ama Putin ilk defa bu röportajda bunu kendi ağzıyla doğruladı.