BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o filmi hedef aldı

Başbakan Erdoğan, Kırım'ın Yalta şehrinde Avrupa Stratejisi yıllık toplantısında konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Hz. Peygamber'e hakaret, fikir ve inanç hürriyeti içinde değerlendirilemez" diyerek olay filmi eleştirdi.

Ukrayna'da bulunan Başbakan Erdoğan, Hz. Muhammed'e hakaret eden filmi ve ABD'nin Libya Büyükelçisi Stevens'ın öldürülmesi olayını değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde "Yalta Avrupa Stratejisi, Dokuzuncu Yalta Yıllık toplantısı"na katıldı. 

İNANÇ HÜRRİYETİ OLAMAZ

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "İslam'ın yüce değerlerine ve Hz. Peygamber'e hakaret, fikir ve inanç hürriyeti içinde değerlendirilemez. Dinlere, peygamberlere, insanların kutsal değerlerine yönelik hakaretler fikir ya da eleştiri hürriyeti olarak görülemez. Bu film açıkça provokasyon ve düşmanlığa yönelik davranıştır" dedi.

Başka dinlere yapılan hakaretin suçsuz insanlara saldırının gerekçesi olamayacağını söyleyen Erdoğan, "Dünya Müslümanlarına bir kez daha hatırlatıyorum. Bu çok ciddi provokasyon ve çok ciddi bir tahriktir. Bu tahrik karşısında şiddete başvuranların da Müslümanlara provokasyonu vardır" şeklinde konuştu.

SURİYE HALKININ TEPKİSİ

Özellikle Ortadoğu açısından tarihi bir dönüşüm sürecinden geçilmekte olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ortadoğu'da yaşanan süreç halkın meşru talepleri doğrultusunda gelişmelidir. Bu süreç onlarca yıl yaşanan baskıya Suriye halkının tepkisidir. Kendi halkını öldüren bir rejim adil olamaz" şeklinde konuştu